Ders çalışmak için kütüphane mi ev mi?

Hocam içinizden gelecek çalışma. Öyle olmadıktan sonra isterseniz Mars'a gidin, gene çalışmazsınız.
Hocam bende sizin gibi düşünüyorum. Bakıyorum başarılı öğrencilere çalışmayı sevdikleri için uzun süre çalışıyorlar. Ama benim içimden gelmiyor maalesef. Ben bunu nasıl sağlayabileceğimi bilmiyorum sorun o.

Hocam bende sizin gibi düşünüyorum. Bakıyorum başarılı öğrencilere çalışmayı sevdikleri için uzun süre çalışıyorlar. Ama benim içimden gelmiyor maalesef. Ben bunu nasıl sağlayabileceğimi bilmiyorum sorun o.
Hocam okumaktan başka çareniz var mı? Ailenizden size miras olarak, 20 tane ev veya şirket vesaire kalacak mı? Bunun bilincinde olarak gerekirse kendinizi zorlaya zorlaya çalışmanız gerek. Kendinizi zorlaya zorlaya yarım saat geçirseniz, zaten sonrasında derse odaklandığınızı farkedersiniz.

Zamanla olacak. Daha önceden ders çalışma alışkanlığınız yoksa birden oturup her gün 8 saat masa başında verimli ders çalışabilmeyi beklemeyin.

8 saati bırak da her gün nasıl çalışıcaz?
Aynı şey bu soru için de geçerli. Çalışmanıza engel olan bir şey mi var? Tercih hakkı kendi elinizde olan bir şeyi bize soruyorsunuz. Güzel bir vucuda sahip olmak için spora gidip kısa süre sonra sıkılıp, usenip bırakmakla aynı şey. Diğer önceliklerinizin üstüne ders çalışmayı koyacaksıniz. Öyle çalışayım da mola vereyim mantığıyla gitmeyeceksiniz. Sanki ömür boyu dere calisacakmis gibi devam edin. Burada biz ne kadar tavsiye versek de, ne kadar motive olsanız da gelip geçici. Kendi iç dunyanizda bitirmediginiz sürece 1-2 gün sürece çalışır sonra haftanın geri kalanı calismazsiniz.

Arkadaşlar selam, YKS sınavına hazırlanıyorum. Daha TYT konularım bitmedi AYT geçemedim. Evde çalışamıyorum sürekli başka şeylerle ilgilendiğim için, evde çalışma sürem şu ana kadar Max 6 saat oldu. Kütüphaneye git diyecekseniz ama kütüphanede de çalışamıyorum çok kalabalık olduğu için sürekli etrafa bakasım geliyor. Ya da sanki birisi beni izliyormuş gibi hissedip kendimi kasıp duruyorum. Kaç kere denedim kütüphanede çalışmayı ama olmadı yapamıyorum.

Kesinlikle koçluk almanı öneririm bende alıyorum tavsiye ederim. Katkısı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı