Ders çalışmak nasıl bağımlılık haline getirilir?

ÜLKER Laviva

Picopat
Daha fazla  
Mesela dışarıdan çok sevdiğimiz bir şeyi yemek...
PC de en sevdiğimiz oyunu sürekli oynamak isteriz mesela...sigara uyuşturucu alkol vb. ders çalısmayı da bu hale nasıl getirebiliriz?
Öyle bir hale gelmek istiyorum ki dersten kafamı kaldırmayım.
Ders çalışmadığım günler hayattan bezeyim.
Günlük 7 8 saat çalışmadan dersi bırak mıyım beynim sadece ders için çalışsın zaman sadece ders çalışrıken geçsin...
Bu duruma nasıl gelebilirim?

PC de en sevdiğimiz oyunu sürekli oynamak isteriz mesela...sigara uyuşturucu alkol vb. ders çalısmayı da bu hale nasıl getirebiliriz?
Öyle bir hale gelmek istiyorum ki dersten kafamı kaldırmayım.
Ders çalışmadığım günler hayattan bezeyim.
Günlük 7 8 saat çalışmadan dersi bırak mıyım beynim sadece ders için çalışsın zaman sadece ders çalışrıken geçsin...
Bu duruma nasıl gelebilirim?

Ders çalışma süreni yavaş yavaş arttır. Bunu 21 gün civarı yapınca alışkanlık haline gelir zaten ama salarsan tamamen gider yaşadığım için biliyorum.

PC'de en sevdiğimiz oyunu sürekli oynamak isteriz mesela. Sigara uyuşturucu alkol vb. ders çalısmayı da bu hale nasıl getirebiliriz?
Takdir edersin ki bu bahsettiğin şeyler her insanın nefsine hoş gelen işler. Ders çalışmak, spor yapmak, işte çalışmak ise sıkıcı bir aktivite, boşuna uğraşma asla aynı zevki alamayacaksın. Eğlence aracı olarak görmekten ziyade zulüm olmadığını bilmek ve sürece odaklanmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı