Ders çalışmaya nasıl başlanır?

prof_efe

Decapat
Katılım
27 Temmuz 2021
Mesajlar
350
Çözümler
2
Merhaba, ben Efe. 13 yaşındayım. Her zaman bir şeyler başarmak istemişimdir. Şu an LGS maratonuna girdim ve hedefim İzmir fen lisesi. Gün içinde İngilizce öğrenmek istiyorum, ders çalışmak istiyorum, spor yapmak istiyorum, yazılım çalışmak istiyorum. Üstelik 8 saatin uykuya gittiğini düşünürsek gün içinde yemekler falan hariç bana bunları yaptıktan sonra 8 saat kalıyor. Bu 8 saatte oyun oynayabilirim, futbol oynayabilirim istediğim her şeyi yapabilirim. Kendime hedefler koyuyorum, mesela yarın yarım saat ders çalışacağım diye yazıyorum. Sonra ders çalışacakken nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ders çalışma taktikleri öğreneyim sonra başlarım diyorum. Hoop kısır döngüye giriyor. Sadece derste değil. Bu da erteleme bağımlılığını beraberinde getiriyor. Sonrada günüm Instagram ve TikTok'ta geçiyor. Öğreneyim dedikten 2-3 gün sonra taktik videoları falan izlemek için oturuyorum, 2 dakika ne gerek var normal çalışayım deyip kapatıyorum. Sonra amaan ne gerek var normal çalışayım işte düşünüyorum. Dediğim gibi sonrada döngüye giriyorum. Başlamak hep kafamda var ama olmuyor işte. Okullar kapandığından beri başlayacağım sözde. Ne yapabilirim?
 
Kardeşim öncelikle kolay gelsin gerçekten çok zor bir durum 19 yaşındayım. Bu sene mezuna kalıp tekrardan sınava girdim. Aynı sorunu yıl boyu sürekli yaşadım. Bazen çok gaza geldim aşırı iyi çalıştığım oldu bazenleri ise sıfır hiç çalışmadım. Sana tavsiyem ne olursa olsun programlı çalışman sadece şuan değil bu hayatın boyunca lazım olacak. Ben asla öyle çalışamadım ve gerçekten çok sıkıntısını çektim. Öncelikle eksik olduğun yerleri belirle ve bu aylarda onların çoğunu kapatabilirsen baya artısı olur. Dershane vs gidecek misin bilmiyorum ama şahsen önermem artık Youtube gibi platformlarda gayet iyi eğitim veren öğretmenler var. Dershane gerçekten zaman kaybı olabiliyor. Neyse çok saptı konu.
Özet olarak eksiğini belirle güzelce yaz, programlı olmaya özen göster ve geleceğe dair planlarını kur seni asıl motive eden bu olacak. Başarılar dostum 🙏
 
Efe kardeş hedeflerin güzel de öncelikle sınava yönelik hazırlanman iyi olabilir. Bunun için de günü gününe derslerine çalış, şu an 8. sınıfa geçmiş olman lazım. Okullar açılana kadar da matematiği tekrar etmen büyük bir avantaj olur senin için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı