Ders çalışmaya nasıl baslanır?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sorum yukarıdaki gibi. Kendi kendine dedim ki; sınavlara bir hafta kaldı, artık ders çalışmaya başlamalıyım. Ama eve geldim, hiç ders çalışasım yok. Kitabı önüme alıyorum, kulaklıkta Spotify, karşımda PC. Odağım kayboluyor, ve üç ders konu tekrarı etmem gerekiyor. (PC'yi YouTube'dan ders videosunu dinlerim diye açtım.)
Ama yok arkadaşlar, elim direk internetteki hazır cevaplara gidiyor. Hiç çalışasım yok.
Bu tembellikten nasıl kurtulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumu yaşıyordum. Sosyal medya ve oyunları azaltınca odak sorunum azaldı sonra ders çalışıcağım zaman yanımda telefon bulundurmayı bıraktım.

Aynı durumu yaşıyordum. Sosyal medya ve oyunları azaltınca odak sorunum azaldı sonra ders çalışıcağım zaman yanımda telefon bulundurmayı bıraktım.
Hocam bağımlı gibi bir şeyim heralde. Yok yani, direk masaya oturamıyorum.

Hocam bağımlı gibi bir şeyim herhalde. Yok yani, direk masaya oturamıyorum.

Öyle olduğunda kendimi oturmayıpta ne yapacaksın diye diye zorla oturtturuyorum. Gene öyle bir şey yaşarsanız deneyin, oyundaysanız ya da video izliyorsanız bırakın kendinizi zorlayın. Yoksa tam tersi dikkat bozukluğu daha da artıyor.

İçinizden "yok yapamıyorum." dediğinizde zaten olayı bitirdiğiniz için konuya dönmüyorsunuz bile. Onun yerine biraz zorlayın kendinizi sıkın. Alışkanlık oluyor sonra zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı