Ders çalışmaya nasıl zaman ayrılır?

Makaleler
1
Meslek lisesine gidiyorum, 11.sınıfım. Okula sabah 6 da gidip 17:20 gibi geliyorum. Bizim ortam kötü, ses vb çok oluyor. Okulda ders çalışmak imkansız gibi bir şey fakat gördüğünüz üzere öbür türlü günümün neredeyse tamamı gidiyor. Okuldan zaten yorgun ve uykulu geliyorum, bir de direkt test kitabının başına oturmak gibi kötü bir şey yok. Ne yapmalıyım?

Meslek lisesine gidiyorum, 11.sınıfım. Okula sabah 6 da gidip 17:20 gibi geliyorum. Bizim ortam kötü, ses vb çok oluyor. Okulda ders çalışmak imkansız gibi bir şey fakat gördüğünüz üzere öbür türlü günümün neredeyse tamamı gidiyor. Okuldan zaten yorgun ve uykulu geliyorum, bir de direkt test kitabının başına oturmak gibi kötü bir şey yok. Ne yapmalıyım?
Eve gittiğinde kendini rahat hissettirecek şeyler yap üstünü değiştir yüzünü yıka duş al seni rahatlatacak şeyler yap güzel bir kahve iç sonra senin dikkatini dağıtacak şeylerden kurtul (masadaki gereksiz nesneler, dikkatini dağıtmaman gerçekten önemli) derse odaklan ve okuldaki sistem gibi 40 dakika 1 saat seni sıkmayacak şekilde 30 dakika olsa bile çalışıp 10-15 dakika aralar verip günde 3-4 saat çalışabilirsin, İyi çalışmalar. :)

Meslek lisesi okuyup aynı zamanda ders çalışmak zor gelir kesin üniversite okuyacağım dersen 1 sene mezuna kalırsın senin için de daha verimli olur.

Bende aynı durumdayım şuan. Bu sene yine hafta sonları ve okuldan sonra akşam saatleri çalışılsada seneye staj olacağından dolayı çok yorgun olacağız ve ders çalışmak daha da zorlaşacak. Hafta sonları ve okuldan dönünce akşam saatlerinde çalışmaktan başka çare yok. Okuldan eve geldiğin an işin varsa hallet biraz dinlenip ders çalışmaya başla. Yorucu olacak ama başka çözümü yok maalesef. 1 haftalık ara tatilde ve sömestr tatilinde çalışarak açığı kapatmaya çalış. Tatilde insanın çalışası gelmez ama yapacak bir şey yok. Bir Anadolu lisesine nakil aldırmakta bir seçenek ama o konuda kararsız kalacaksın büyük ihtimalle çünkü onlara göre geride kalmış durumdayız şuan. Mezuna da bırakılabilir ama zaman kaybetmiş olurum dersen de haklısın. Bu arada hangi bölümü okuyorsun?

Bende aynı durumdayım şu an. Bu sene yine hafta sonları ve okuldan sonra akşam saatleri çalışılsada seneye staj olacağından dolayı çok yorgun olacağız ve ders çalışmak daha da zorlaşacak. Hafta sonları ve okuldan dönünce akşam saatlerinde çalışmaktan başka çare yok. Okuldan eve geldiğin an işin varsa hallet biraz dinlenip ders çalışmaya başla. Yorucu olacak ama başka çözümü yok maalesef. 1 haftalık ara tatilde ve sömestr tatilinde çalışarak açığı kapatmaya çalış. Tatilde insanın çalışası gelmez ama yapacak bir şey yok. Bir Anadolu lisesine nakil aldırmakta bir seçenek ama o konuda kararsız kalacaksın büyük ihtimalle çünkü onlara göre geride kalmış durumdayız şu an. Mezuna da bırakılabilir ama zaman kaybetmiş olurum dersen de haklısın. Bu arada hangi bölümü okuyorsun?

Bilişim teknolojileri ve yazılım. Oraya nakil aldırmam çünkü LGS puanım yetmiyor ve yetse dahi meslek lisesine gitmenin avantajları var. M. T. O. K dediğimiz sistem falan var. Sorun geride kalmak değil, hallederdim bir şekilde.

Tatilde çalışasım gelebilir, çünkü derslere bize okulda anlatılanlar gözüyle bakmıyorum. Mesela matematik evrenin dilidir, yapı taşıdır vb. ben de bunlara çok meraklı olduğum için sorun çekmiyorum.

Sabırlı olmaktan başka çaremiz yok dediğiniz gibi. Siz ne bölümünü okuyorsunuz?

Bilişim teknolojileri ve yazılım. Oraya nakil aldırmam çünkü LGS puanım yetmiyor ve yetse dahi meslek lisesine gitmenin avantajları var. M. T. O. K dediğimiz sistem falan var. Sorun geride kalmak değil, hallederdim bir şekilde.

Tatilde çalışasım gelebilir, çünkü derslere bize okulda anlatılanlar gözüyle bakmıyorum. Mesela matematik evrenin dilidir, yapı taşıdır vb. ben de bunlara çok meraklı olduğum için sorun çekmiyorum.

Sabırlı olmaktan başka çaremiz yok dediğiniz gibi. Siz ne bölümünü okuyorsunuz?
Ben elektrik elektronik bölümünde okuyorum. Bilişim bölümünden zordur diye düşünüyorum, çok yorucu ve kafa ağrıtan bir bölüm. Anadolu lisesine gitmek isterdim fakat kontenjan bulamadığımdan gidemedim. Belki de seneye boş kontenjan bulursam giderim eğer mümkünse düşünürüm çünkü elektrik elektronik bölümünde devam etmek istemiyorum ve üniversite okumak istiyorum. Siz meraklıysanız matematiğe ne güzel, başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı