Ders çalışmaya nereden başlanmalı

qnpases

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 12.sınıf dil öğrencisiydim. Şu 2 yıl dersleri çok boşladım ve büyük ihtimalle mezuna kaldım. Şimdiden kendime bir program hazırlayıp ders çalışmaya başlamak istiyorum lakin hayatımın hiçbir döneminde disiplinli ders çalışma alışkanlığım olmadı. Eksik olduğum konuları bile bilmiyorum. Benim gibi bir süreçten geçmiş olup iyi bir üniversite kazanan kişiler varsa vereceği öğütleri ve tavsiyeleri dinlemek isterim, teşekkürler.

Ders çalışmaya kendine hedef ve bir amaç koyarak başlamalısın. Dünyanın en iyi çalışma programını hazırlasan da o programa uymak için gerekli istek içinde yoksa 1-2 hafta çalışır sonra salarsın. Kararlı şekilde ders çalışmanın anahtarı bunu gerçekten isteyerek yaptığını bilincine yerleştirmek. Geçici gazlama motivasyonlarından da bahsetmiyorum, gerçekten kendi kendini motive edip bir hedef belirlemen ve bu yönde ilerlemen şart. Mental olarak sen kendini hazırladığın zaman ders çalışma programıdır, eksik konuları tespit etmektir bunları çözmek kolay. Hangi sınava hazırlanıyorsan sınav içeriği hangi konuları kapsıyorsa bunların listeleri var internette. Listeyi önüne alırsın şu konuyu biliyorum şu konuyu bilmiyorum diye ayıklarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı