Ders dinleyerek mi çalışılmalı not alarak mı?

snowman0

Hectopat
Merhaba matematik yazısına çalışırken genelde çok telaş yapıyorum. Video izleyerek çalışıyorum. Sizce dinleyerek mi yoksa not olarak mı çalışmalıyım. Matematik temelim orta.

Merhaba matematik yazısına çalışırken genelde çok telaş yapıyorum. Video izleyerek çalışıyorum. Sizce dinleyerek mi yoksa not olarak mı çalışmalıyım. Matematik temelim orta.
Bana kalırsa matematik bir tekniği öğrendikten sonra onun üzerinde fazlasıyla tekrar yapma, problem çözmeyle daha akılda kalıcı hale geliyor.

Hocam benim kullandığım bir teknik var sizlere öneririm videoyu izlerken diğer taraftan da bir A4 kağıdı veya herhangi bir kağıdı her an hiç durmadan karalayın veya bu beyine sanki duyduğun her şeyi yazıyormuş gibi iyice kalıcılaştırıldığını söylüyormuş ya bir yerden okumuştum kullanıyorum ama faydasını ne kadar görüp görmediğini ben de sınavlardan sonra göreceğim ama illaki kendi sorunuza cevap istiyorsanız siz yani dinleyerek yerine yapacağınıza not alarak yapmanız daha iyi olur hemen alışır işlemlere hem de daha da akılda kalıcı olur.

Sadece dinleyerek Matematikte başarılı olmanız mümkün değil, pratik yapmanız şart.

Videodaki soruları önce kendiniz çözün, sonrasında bir de hocadan dinleyin. Sizin yapmadiginiz bir şey yaparsa orayı 2. Yol olarak not alın, kendim de bu şekilde yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı