Ders için iPad Air M3 alınır mı?

AutumnPlanet

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Son dönemlerde kitap taşıma derdinden ve masa başı oturmaktan belimde ciddi sorunlar olmaya başladı. Bunun için bir iPad Air M3 almayı düşünüyorum. Ders için iPad kullanan arkadaşlar performansından memnun mu açıklarsa çok sevinirim.

Not: Bir tarafta YouTube bir tarafta herhangi bir not uygulaması açmayı planladığım için ve büyük ekran sevdiğim için 13 inç düşünüyorum.

Kütüphanede büyük kolaylık sağlıyor. Aynı anda Spotify, Youtube, video çözüm hepsine erişim sağlamak cidden büyük kolaylık. Not tutmasına tutuluyor ama ekran 60 Hz olduğundan dolayı kalem tepkileri bir iPad Pro veya Samsung Tab S serisi gibi değil. Belli bir yerden sonra YKS öğrencisi isen mutlaka test kitaplarına döneceksin çünkü daha uzun odak süren oluyor ve kitap daha rahat ama not tutmak için tabii ki gayet güzel. Alabiliyorsan iPad Pro almak daha iyi bir deneyim sağlar 120 Hz olduğundan. Samsung Tab S serisi de not için bence Air'dan daha iyi (hissiyat ve gecikmede daha başarılı) ama yazılım ve donanım tarafında maalesef iPad'e yaklaşamıyor.
iPad Air M1 kullanıcısıyım bu arada. Genelde çevremde ve kendimde gördüğüm başta bir heves sonra gerçek kaleme geri dönülüyor ama en basitinden ders videosu, şarkı dinleme, video çözüm vb. hepsini bir anda bilgisayar gibi geçişli kullanabilmek bile cezbedici olur.

Kütüphanede büyük kolaylık sağlıyor. Aynı anda Spotify, YouTube, video çözüm hepsine erişim sağlamak cidden büyük kolaylık. Not tutmasına tutuluyor ama ekran 60 Hz olduğundan dolayı kalem tepkileri bir iPad Pro veya Samsung Tab S serisi gibi değil. Belli bir yerden sonra YKS öğrencisi isen mutlaka test kitaplarına döneceksin çünkü daha uzun odak süren oluyor ve kitap daha rahat ama not tutmak için tabii ki gayet güzel. Alabiliyorsan iPad Pro almak daha iyi bir deneyim sağlar 120 Hz olduğundan. Samsung Tab S serisi de not için bence Air'dan daha iyi (hissiyat ve gecikmede daha başarılı) ama yazılım ve donanım tarafında maalesef IPad'e yaklaşamıyor.
iPad Air M1 kullanıcısıyım bu arada. Genelde çevremde ve kendimde gördüğüm başta bir heves sonra gerçek kaleme geri dönülüyor ama en basitinden ders videosu, şarkı dinleme, video çözüm vb. hepsini bir anda bilgisayar gibi geçişli kullanabilmek bile cezbedici olur.

Açıkçası en en büyük sorunum defterlerle. 3 yaşından beri dijital dünyanın içinde olan biri olarak asla gerçek dünyada düzeni sağlayamıyorum ve notlarım bir yerde birbirine giriyor aslında temel amacım not tutmak anlayacağınız. iPad Pro 11 inç alma imkanım var ancak büyük ekrandan da vazgeçemiyorum. Bu gecikme nasıl hissediliyor ve bir alışma süreciyle geçebilir mi? Yanlış anlamayın şu an 2 forum üzerinden bu konu hakkında görüş alıyorum daha önce hiç duymama rağmen siz ve o kişi gecikme yaşanabileceğinden bahsetti.

Açıkçası en en büyük sorunum defterlerle. 3 yaşından beri dijital dünyanın içinde olan biri olarak asla gerçek dünyada düzeni sağlayamıyorum ve notlarım bir yerde birbirine giriyor aslında temel amacım not tutmak anlayacağınız. iPad Pro 11 inç alma imkanım var ancak büyük ekrandan da vazgeçemiyorum. Bu gecikme nasıl hissediliyor ve bir alışma süreciyle geçebilir mi? Yanlış anlamayın şu an 2 forum üzerinden bu konu hakkında görüş alıyorum daha önce hiç duymama rağmen siz ve o kişi gecikme yaşanabileceğinden bahsetti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fiyatlardaki bir cihaz için hayal kırıklığı bir gecikme. İdare edilebilir bir gecikme de olsa uzun kullanımda sıkıyor.
Şöyle söyleyeyim; Tab S9 ve Tab S10 kullanma fırsatım oldu ve o günden beri iPad Air ve kaleminden gram zevk almıyorum. 13" cidden büyük ve uygulama bölmede ciddi bir avantaj ama Pro kalem dışında ekran kalitesi ve parlaklığı, hoparlör, işlemci vb. artılar sunacak. Özellikle ekran parlaklığı farkı ve oled olması ciddi bir fark.
13" ile zevksiz bir kullanım olacağına 11" ile biraz daha dar bir kullanımı yeğlerim. Şahsen 11" de gayet yeterli ve kompakt.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fiyatlardaki bir cihaz için hayal kırıklığı bir gecikme. İdare edilebilir bir gecikme de olsa uzun kullanımda sıkıyor.
Şöyle söyleyeyim; Tab S9 ve Tab S10 kullanma fırsatım oldu ve o günden beri iPad Air ve kaleminden gram zevk almıyorum. 13" cidden büyük ve uygulama bölmede ciddi bir avantaj ama Pro kalem dışında ekran kalitesi ve parlaklığı, hoparlör, işlemci vb. artılar sunacak. Özellikle ekran parlaklığı farkı ve oled olması ciddi bir fark.
13" ile zevksiz bir kullanım olacağına 11" ile biraz daha dar bir kullanımı yeğlerim. Şahsen 11" de gayet yeterli ve kompakt.

Hocam bu gün mağazaya gidip iki cihazı da gidip Gürgençler şubesinde test ettim. Bilmiyorum M3den dolayı mı (Ekran aynı tabii ama bilemiyorum) ama o kadar da büyük bir gecikme hissedemedim. Pro performansı kesinlikle harika arada da fark yok diyemeyeceğim. 13 inç olması da baya bir etkiledi beni tabii. Bunlardan dolayı M3 modele karar verdim, aldıktan sonra da incelemesini yaparım umarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı