Ders nasıl çalışılır?

Recx and Flex

Hectopat
Yer
İzmir
Okul hayatımda neredeyse hiç ders çalışmamış biri olarak nasıl ders çalışılır? Düzenli olarak ders çalışanlar, öneri verebilir mi?
Bugün karar aldım artık ders çalışmaya başlayacağım. 10. Sınıfım ortaokulda derslerimi çalışmama rağmen çok iyiydi ama lise hayatı öyle değilmiş. Ders çalışmama rağmen nitelikli bir lise kazandım demek ki potansiyelim var aynı şekilde üniversite kazanmak istiyorum önerilerinizi bekliyorum.
(10.sınıf)

Her gün dersini dikkatlice dinle. Dersin bittiği zaman 10 dakika dinlen. Sonra o dersler üzerine ve yarın ki dersler üzerine tekrar yap. Bitirdiğinde yeniden 10 dakika dinlen. Sonra ödevlerini yap ve akşam soru çözüp kitap okumaya vakit ayır. Kendine de kesinlikle 2-3 saat zaman ayır ha!

Okul hayatımda neredeyse hiç ders çalışmamış biri olarak nasıl ders çalışılır? Düzenli olarak ders çalışanlar, öneri verebilir mi?
Bugün karar aldım artık ders çalışmaya başlayacağım. 10. Sınıfım ortaokulda derslerimi çalışmama rağmen çok iyiydi ama lise hayatı öyle değilmiş. Ders çalışmama rağmen nitelikli bir lise kazandım demek ki potansiyelim var aynı şekilde üniversite kazanmak istiyorum önerilerinizi bekliyorum.
(10.sınıf)
Yemek tarifi ister gibi konuşuyorsun. Ders çalışmanın bi metodu yok. İsteğinle alakalı birşey ne kadar çabalar veya ne kadar düzgün dinlersen dersini o kadar yol kat edersin.

Ders süreni 40 dk den başla yap 10 dk ara matematikden günden 40 soru falan çözmen gerek ve ders yaptığın kadar oyun oyna sorumluluklarını yerine getirip oyun oynamayı ha edip oyun oynamak gibisi yoktur bu dediğimi dene.

Yemek tarifi ister gibi konuşuyorsun. Ders çalışmanın bi metodu yok. İsteğinle alakalı birşey ne kadar çabalar veya ne kadar düzgün dinlersen dersini o kadar yol kat edersin.
Kendisinin de dediği gibi daha önce okul hayatında hiç ders çalışmamış. Daha öncesinde düzenli çalışmış ve bu işin meyvesini almış arkadaşlarımızdan öneri bazında fikirlerini almak istemiş bence, onun dışında dediklerinize katılıyorum.

Ders nasıl çalışılır doğru bir soru değil. Aslında önemli olan senin nasıl anladığın. Ben yazarak daha çok anladığım için yazarak çalışıyorum nasıl anladığını keşfettikten sonra pomodoro tekniği ile çalışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı