Ders nasıl çalışılır?

Okulundaki rehberlik birimi ile güzel bir ders çalışma programı oluşturabilirsin. Genelde senin nasıl biri olduğunu biliyorlar. Ben 4 sene boyunca yalnızca bir kere gittim ama 9. sınıfta bize verdikleri formlardan analiz edip nasıl biri olduğumu çözmüş. Nasıl davrandığımı, nasıl ders çalıştığımı hemen söylemişti bana. Bana göre senden sonra seni en iyi tanıyan kişi okulundaki rehberlik birimidir. Oradan da yardım alabilirsin. Yukarıda yazılan şeylerde herkesin söylediği genel olarak etkili olan yöntemlerdir o yüzden aynısını tekrar etmek istemedim.

Tekrar, tekrar, tekrar. Bunu sadece fizik, matematik için söylemiyorum. Kendi mesleğim için konuşacak olursak altından değerli olan modül denilen sınavlar var. İşte bu modüller için saatlerce tekrar yapıp, not aldığımı bilirim. Önce tekrar yapardım, sonra aklımda kalanları not ederdim. Okuma olarak aklıma girmezse, yazılı olarak da çalıştığım için illa ki aklımda kalıyordu.

O gün işlenen derslerin üstünden 1 saat geçsen bile çok faydası olur. Ha sen bir de üstüne 1-2 test çözersen ilgili konu ve soru örnekleriyle yemeğin yanında tatlını da yersin. Üniversite sınavında seni 1 değil 10 adım ileriye de taşır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı