Ders nasıl çalışılmalı?

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Adım Mehmet, 10. sınıfa geçtim. 7. sınıfa geçene kadar hayatımda ödevler dışına neredeyse hiç doğru dürüst ders çalışmadım, 7'de bursluluk sınavına çalıştım 1 ay ve kazandım ancak o da beni biraz rahatlığa getirdi, kısacası bir güç zehirlenmesi oldu. Bursluluk sınavında eski nesil sorular çıkıyor yani mantığa dayalı kısa sorular ancak 1 sene sonra gireceğim LGS'de upuzun anlaması çözmesi epey zahmet isteyen yeni nesil sorular vardı ve buna nasıl çalışacağımı bilmiyordum. Bursluluktan 470 aldım ve 1 ay sonra dershanenin ilk denemesine girip 389 aldım ve bu beni bayağı üzdü. Neyse 15 tatile 410'la falan bir girdim ancak LGS sonucum 370. benim söyleyeceklerim; 1. sözelim iyiydi hatta 450 yapan arkadaşlarımla benzer bir sonuç almıştım sözel kısımdan ancak sayısalım da 250 yapanlarla benzerdi, 2. olarak ben yine ders çalışamadım, nasıl çalışacağımı bilmiyordum çünkü bu sefer önümde 2 konuda çıkacak klasik bir okul sınavı değil, birkaç dersden onlarca konudan çıkacak çok büyük çaplı bir sınav vardı ve ben yine çalışamadım, sonucunda okul sınavlarını yapabildiğim için en azından 95 OBP ile bir Anadolu lisesi'ne gittim. Ancak 2 sene sonra YKS olacak ve LGS'nin çok daha büyüğü ve ben o kadar konuya şeye nasıl çalışacağım hiç bilmiyorum. Ders nasıl çalışılır asıl sorum bu. Okul sınavı olduğunda birkaç konu oluyor ve konu anlatımı izleyerek, kağıda not çıkararak birkaç soru çözerek hallediliyor ama büyük sınavlar beni çok korkutuyor bir de ben okul sınavlarına da son hafta çalışırım zaten hatta en kilit anladığım zamanlar okulda çalıştıklarım oluyor. Ancak YKS böyle bir şey olamaz ve beni soru çözmek çok sıkıyor, bir başlıyorum çözmeye daha 3. soruda sayfa resimlerle doluyor, sıkıldığımdan etrafa bir şeyler karalıyorum bunu nasıl çözebilirim, eminim bu yollardan birçok kişi geçti ben nasıl geçebilirim? Büyük sorun benim matematiğe neredeyse hiç yeteneğim yok, kısacası yeni nesil sorularda matematikte neredeyse sıfırım.

Bende sana yakınım dostum 11. sınıfa geçtim ve matematiğim gerçekten 0 sana önerim tatide ders çalışman. Bana bu zor gelmişti çünkü yeni bilgisayarım ile oyun oynamak daha cazip geliyordu ama okul başlayınca sudan çıkmış balık gibi dersi dinleyemez olmuştum o yüzden tatilde özellikle okul açılışına yakın biraz çalışman soru çözmen bu şekilde okul açılınca sıkıntıya uğramaz ve daha kolay anlarsın. Dikkat dağınıklığı konusu ise bu Instagram Reels veya TikTok olabilir bu videolar senin dikkat süreni azaltır.

9. sınıfta matematiğin temelini iyi oturtursan ilerde rahat edersin ve üçgenleri de bu yaz halledersen iyi olur basit bir kampla örneğin rehber matematiğin 9. videoları ile temelini oturtursun yanınada matematiğin ilacı gibi basit bir kaynak alınabilir yada kendini biraz olmuş düşünüyorsan 345de olur. geometride de üçgenler baya önemli onu da basit bir kaynakla çözsen fazlasıyla yeterli bence ama istersen geometriyi 10. sınıf yazında da halledersin. Bu yaz matematik temelini atsan yeterli. Problemler bence sonrada başlanılabilir 11. sınıfda falan. Birde fonksiyon var 9 da oraya iyi çalış ilerde lazım olacak

Son düzenleme:
Adım Mehmet, 10. sınıfa geçtim. 7. sınıfa geçene kadar hayatımda ödevler dışına neredeyse hiç doğru dürüst ders çalışmadım, 7'de bursluluk sınavına çalıştım 1 ay ve kazandım ancak o da beni biraz rahatlığa getirdi, kısacası bir güç zehirlenmesi oldu. Bursluluk sınavında eski nesil sorular çıkıyor yani mantığa dayalı kısa sorular ancak 1 sene sonra gireceğim LGS'de upuzun anlaması çözmesi epey zahmet isteyen yeni nesil sorular vardı ve buna nasıl çalışacağımı bilmiyordum. Bursluluktan 470 aldım ve 1 ay sonra dershanenin ilk denemesine girip 389 aldım ve bu beni bayağı üzdü. Neyse 15 tatile 410'la falan bir girdim ancak LGS sonucum 370. benim söyleyeceklerim; 1. sözelim iyiydi hatta 450 yapan arkadaşlarımla benzer bir sonuç almıştım sözel kısımdan ancak sayısalım da 250 yapanlarla benzerdi, 2. olarak ben yine ders çalışamadım, nasıl çalışacağımı bilmiyordum çünkü bu sefer önümde 2 konuda çıkacak klasik bir okul sınavı değil, birkaç dersden onlarca konudan çıkacak çok büyük çaplı bir sınav vardı ve ben yine çalışamadım, sonucunda okul sınavlarını yapabildiğim için en azından 95 OBP ile bir Anadolu lisesi'ne gittim. Ancak 2 sene sonra YKS olacak ve LGS'nin çok daha büyüğü ve ben o kadar konuya şeye nasıl çalışacağım hiç bilmiyorum. Ders nasıl çalışılır asıl sorum bu. Okul sınavı olduğunda birkaç konu oluyor ve konu anlatımı izleyerek, kağıda not çıkararak birkaç soru çözerek hallediliyor ama büyük sınavlar beni çok korkutuyor bir de ben okul sınavlarına da son hafta çalışırım zaten hatta en kilit anladığım zamanlar okulda çalıştıklarım oluyor. Ancak YKS böyle bir şey olamaz ve beni soru çözmek çok sıkıyor, bir başlıyorum çözmeye daha 3. soruda sayfa resimlerle doluyor, sıkıldığımdan etrafa bir şeyler karalıyorum bunu nasıl çözebilirim, eminim bu yollardan birçok kişi geçti ben nasıl geçebilirim? Büyük sorun benim matematiğe neredeyse hiç yeteneğim yok, kısacası yeni nesil sorularda matematikte neredeyse sıfırım.

Dostum öncelikle eğer odaklanamıyorum falan diyorsan bazı ders çalışma teknikleri var onları araştır derim.
Bir de ders çalışmada her zaman çok çalışmak işe yaramayabilir eğer kendine bir düzen gibi bir şey oluşturabilirsen senin için daha iyi olur çünkü daha önemli olan şey disiplindir. Her gün cok calısman gerekmez eğer verimli geçiyorsa 2 3 saat çalışıp sıkılınca direk bırakıp yarın çalışabilirsin ama günde mesela cok sıkılsan bile o gün bos olmasın 1 saat olsa bile ders çalış öyle yapınca bir zaman sonra 1 gün ders çalışmak istemesen için artık rahat etmeyecek zorunluluk gibi görüncek öyle olunca da bir disiplinli şekline giriyor ve daha yararlı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı