Ders notu nasıl ezberlenebilir?

Dino Ortolani

Hectopat
Arkadaşım ders notu attı WhatsApp'tan. Kağıttaki çıkardığı notları atmış. Ben bunları nasıl aklımda tutabilirim ya da ezberleyebilirim acaba?

Attığım fotoğraflardan 9-10 sayfa var.

Yazım bu arada pek güzel değil.

Dosya Ekleri

• 3602D38F-C934-42F7-905F-56B8E26BA559.jpeg
    3602D38F-C934-42F7-905F-56B8E26BA559.jpeg
    82,7 KB · Görüntüleme: 392
  • EFDF7897-9D3B-4D8E-BAEB-1D3223EB716E.jpeg
    EFDF7897-9D3B-4D8E-BAEB-1D3223EB716E.jpeg
    90,5 KB · Görüntüleme: 170
Son düzenleyen: Moderatör:
İşitsel ve görsel hafıza denilen bir olay var hangisi sende iyiyse ona yoğunlaş.
Görsel hafıza için tekrar tekrar oku notu tek seferde ezberleyeceğin max sayfaya böl(2-3 sayfa ezberlenebilir rahat diye düşünüyorum). Eğer işitsel hafızan iyiyse sesli okuyarak çalış veya telefonundan notları duyunca anlayacağın şekilde sesli oku ve sesini kaydet tekrar tekrar dinle özellikle uykudan önce.

O nasıl "ğ" kardeşim. :D
Bir yeri aklında tut, daha sonra sayfaya bakmayarak her parmağına orada yazan bir şeyi kodlayarak daha sonra parmaklarına bakarak ezberle. Ben öyle yapıyorum, uzun sayfalar için geçerli olur mu bilmiyorum ama.

Hangimizin yazısı güzel ki? O konu kanayan yaramız. İİBF mezunu olarak yazarak öğrenme metodu bence en etkili olan öğrenme biçimi. Özellikle de sınav çoktan seçmeli değilse, yazmadan başkalarının notlarıyla ezber yapmak çok güç olsa gerek.

Senin yerinde olsam o notları önce bir tur (hepsini) okurum akabinde kağıtlara geçiririm. Daha sonra bölümlere bölerek (konular kapsamında) önce sessiz şekilde tekrar bir tur okurum daha sonra sesli şekilde okumaya başlarım. Önce birinci sayfayı ezberleyip daha sonra hem birinci hem ikinci sayfayı sesli şekilde okuyarak ezberleyip, daha sonra 1, 2, 3 şeklinde devam ederim ki önceden okuduğun sayfalar pekişsin.

Lisans yıllarımda tek gecede 6-7 sayfa gerek tamamen sözel gerekse de, grafikli sorularla ezber yaptığımı biliyorum. Tabii dersleri kaçırmadan takip edip derslerde kendimde notlar çıkarttığımı belirteyim, öyle dersi takip etmeden, başkalarının notlarıyla bir günde 10 sayfa ezberlenmez.

Tavsiyem sınav haftasına en az 1 hafta kala not işlerini halletmiş olman ve sindire sindire okuma - ezberleme işlerine girişmeye başlaman. Oldu ki vizede işler yolunda gitmedi, hemen yelkenleri indirme finallerin puan ağırlığı daha yüksek olacağı için düzeltme şansın her zaman var.

Ben olsam önce birkaç kez okur. Sonra önemli yerleri bir yere not alırım(mümkün olduğunca kısa bir şekilde). Sonra onları yazarak ezberlerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı