Ders puanı hesaplama

• Konuyu başlatan UmutAB
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 2.649

UmutAB

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 9.sınıfta dersin ortalaması 50 olunca geçebiliyoruz, bu nasıl belirleniyor? Benim bildiğim kadarıyla 1.dönem o dersin ortalamasıyla 2. dönem dersin ortalaması toplanır ve çıkan sonuç 100 ise 50 ile geçilir diye biliyorum, doğru mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 9.sınıfta dersin ortalaması 50 olunca geçebiliyoruz, bu nasıl belirleniyor? Benim bildiğim kadarıyla 1.dönem o dersin ortalamasıyla 2. dönem dersin ortalaması toplanır ve çıkan sonuç 100 ise 50 ile geçilir diye biliyorum, doğru mu acaba?

2 sınavı toplayıp 2ye bölüyorsunuz.

Bir ders mesela.
Matematikten ilk 50 sonra 70 aldım.
Bunların ortalamasını bulmak için 50 ile 70'i topla çıkan sonucu kaç tane şey topladıysan o sayıya böl yani zaten burada yapman gereken işlem 2'ye bölmek.

Puanları topluyorsunuz o sonucuda kaç sınav olduysa ona bölüyorsunuz örnek 70 aldım bir de 90 aldım 70 ve 90 toplamı 160 kaç sınav oldu 2 160ı 2ye böl 80.

Puanları topluyorsunuz o sonucuda kaç sınav olduysa ona bölüyorsunuz örnek 70 aldım bir de 90 aldım 70 ve 90 toplamı 160 kaç sınav oldu 2 160ı 2ye böl 80.

Reis tamam da ben 1.dönem puanını ogrenmek ıstemıyorum direk 9.sınıf çoğrafya ders ortalamamı nasıl hesaplayarak öğrenirim?

1 ve 2.dönem sonu ortalamaları toplanıp 2'ye bölünür. Çıkan sonuç 50 veya üzerinde ise dersten geçmiş olursun. Eğer edebiyattan kalırsan kaldığın derslerden sorumluluk sınavına girersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı