Ders saatlerı fazla degıl mı?

Benim küçük kardeşim 45 dakika ders işliyor. Hangi lise de okuyorsunuz?

Al işte. Biz ne konuşuyoruz sen ne anlatıyorsun. Çocuk neden açık liseye geçsin? Cevap bulamayınca saçma sapan şeyler söylüyorsunuz.

O zaman yapacak bir şey yok. 6'da eve gelmeye devam etsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8.45, ders başlıyor 12.20, ögle tenefusu 15.50, okul bitiyor. Ee bize ne kalıyor? Bu saatlerden ben eve zaten yürüyerek gitigim için 17.00, evde olmuş oluyorum. Bu nasıl egıtım sıstemıni ben cözemedım. Çok fazla ders sayısı var. Ya bıktım bu çileden okula mı gidiyoruz işe mi belli degil.

Benim dersim 8.30 da başlıyor ve 4.20 de bitiyor. 5'te evde oluyorum siz gibi. Keşke okul 7.30 da başlayıp 1 de bitse. Keşke dersler 30 dk, tenefüsler ise 5 dk olsa. Keşke öğlen tenefüsü 25, 30 dk olsa. Böyle olsa bir de öğleden sonra sadece 2 ders olsa. Ama olmaz ki. Eğitim sistemi ortada zaten. Ben 2 de evde olsam günüm bitmemiş olur ve akşam olmadan ders çalışırım. Akşam da oyun oynayıp, dizi izleyip yatarım ve günler sıkı olmadan güzel geçer.
 
Yemek için 15 dakika ayırsın sonra ödevlerini yapsın geri kalan zamanda ne istiyorsa yapsın.

İyi de akşam olmuş oluyor saat 17.29'da. Ben hiçbir şey anlamıyorum evden. Zaten eve geldım mı uyuyorum hemen, çok yorgun oluyorum. Evi otel gibi kulanmış oluyorum.

Benim 35dk, 7.20'de ders başlıyor, 2-2 ders blok, öğle arası yok, 12.30'da çıkıyorum.

Kaça gidiyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dersleri dinlesen anlarsın.
İnsan beyni 35. Dakikadan sonra yavaş yavaş çökmeye başlar. Bu herkeste olan bir şey, sadece bende değil. Sen çocuğa 45 dakika ders anlatırsan çocuk bunalır, bildiklerini de unutur. Unutmamak için 18:30'da her şeyini bitirdikten sonra birde tekrar yapması gerekir. 1 saat tekrar yaptı diyelim, saat oldu 19:30. Bu çocuk yorgun olacak ve yatacak. Eee, nerede kişisel bakım, kişisel zaman?
 

Geri
Yukarı