Ders yapamıyorum

Asil035

Centipat
Daha fazla  
Teknolojik aletlere bilgim çok fazla, özellikle bilgisayar parçaları yazılım olsun her konuda çok iyi biliyorum ama ders konusunda yapamıyorum. Babam diyor senden hiçbir şey olmaz, bırak bu işleri gibi. Ne yapabilirim? Çok meraklıyım, bilgisayar, sistem, donanım ve yazılım bayağı biliyorum. Ekran kartları olsun veya diğer parçalar olsun format olsun yazılımda bazı kodlamalar olsun gibi ama babam hep böyle düşünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Babalar öyledir özellikle aranda yaş varsa ya da Anadolu insanıysa. Ona aldırmana gerek yok baba mesleği iyiyse devam ettirebilirsin okul okumuyorsan üniversite falan, okuyorsanda sevdiğin ilginin olduğu bir alana yönel para olarak gidip de asgari ücretli mahalle bilgisayarcısı olma günümüzde kalmadı o işler pek zaten almazlarda kendi evlerine ekmek götüremiyor çoğu (popüler ya da güvenilir olmayanlar için söylüyorum). Okursan severek yaptığın bir iş olacağı için ileride rahat edersin.

Derslere yazılıma bilgisayara önem verdiğin kadar önem ver aç tonguçu oradan dersleri dinle biliyorsundur zaten tonguçu şöyle düşün 'Gelecekte insanların bana saygı duyması bilgisayar işlerinden para kazanmama için çok çalışmalıyım'diye düşün öyle ders çalış belki derslerini anlayabilirsin

Tavsiyem ilgi duyduğunuz işi yapan biri ile konuşmanız ben şu an okuduğum bölümü bu şekilde seçtim mesela. Üzülerek söylüyorum ki babanız haklı, sadece donanım yazılım ile ilgilenmek size üniversite eğitimi sağlamayacak belki de istediğiniz bölüm bile değil bilgisayar. Bir de bu tarafından düşünün.

Babanın seni desteklemesi için önce para kazanmanın yolunu bulman ve kazandıktan sonra gösterip kanıtlaman lazım. Hangi derslerde zorlandığını da az çok tahmin edebiliyorum senin kadar teknoloji ilgisi olan biri olarak. Nasıl para kazanabilirsin bir düşün, bulamıyorsan da yapacak bir şey yok babana katlanacaksın birkaç yıl daha. Benim babamın şu an beni desteklemesinin nedenleri onun da bu işlerde ilgisi olması ve meslek seçiminde zorlamayı yanlış bulması, bu 2 neden dışında öbürlerinden farkı yok. Şu an tek çaren para kazanmanın yolunu bulman, ya da teknolojiden belirli süreliğine uzaklaşıp sonra dönmen lazım. Teknolojiden uzaklaşsan bile üniversitede falan geri dönersin. Bu foruma tekrar gel döndüğün zaman. Herkese yardım için açığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…