Şimdi güzel arkadaşım, dershanenin güzel yanı olduğu gibi kötü yanı da var.
Eğer ki evden çalışırken anlıyorsan ve en önemlisi kendi disiplinini kendin yaratabiliyorsan; dershanedeki gibi bir sosyal ve rekabet ortamı olmadan da mis gibi giderim diyorsan dershane senin için para israfı olur onu söyleyeyim.
Ve dershaneye gidersen ders çalışma saatlerin düşecek onu da söyleyeyim. Burada dershanenin kalitesi çok önemli. Eğer sen 6-7 saatini harcayacaksan değmesi lazım çünkü 7 saat çok fazla bir süre.
Ben mesela şehir dışındaki bir dershaneye gidiyorum, servisle gidip geliyorum 1 saat git 1 saat gel 2 saatim yolda geçiyor her gün. Akşam eve 9'da geliyorum ve uyuyorum direk. Ders çalışabilmek için de her sabah 5'te kalkıyorum, servis öğlen 1'de kalkıyor, 12'ye kadar çalışıyorum sonra yemek yiyip çıkıyorum.
Bütün bu eziyetleri çekiyorum ama değiyor benim için çünkü gittiğim dershane güzel bir dershane. Senin de gitmeden önce iyice düşünmen gerekiyor. Şu an 11. sınıfsın, çok güzel. Bu sene dershaneyi deneyip seneye sınav senende gidip gitmeyeceğine de karar verebilirsin. Çok uzattım