Dershane para iadesi yapar mı?

shun1337

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Haziran'ın sonlarında bir dershaneye kaydoldum. Dershane dün başladı, bugün 2. gün ve ben dershane ortamını hiç sevmedim ve kendi başıma çalışırsam çok daha verim alabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla annemden kaydımı almasını istedim. Annemin bana söylediği kadarıyla kurum "senet imzalandı 1 kuruş bile iade edemeyiz" demiş.
Baktığım kadarıyla "MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 56'ya göre; ders başlamadan ayrılırsanız %10 kesinti, ders başladıktan sonra ayrılırsanız %10 + görülen gün karşılığı ücret düşülerek kalan iade edilir" maddesi var. Bu arada parayı taksitle ödüyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dershaneden dershaneye değişebiliyor sanırım durum. Biz senetleri geri almak istediğimizde bizden 500 TL istemişti de biz vermedik, konuştuktan sonra geri vermişlerdi bizim senetleri.

Hocam annem görüşmüş kayıttan ilk 15 gün sonra iade etmeniz gerekliydi v.s. demişler. Tekrardan gitmeli mi ya da yarın kendim gidip mi konuşmalıyım?
Hocam gidip kendiniz konuşun

Dershane Ücret İadesi - Tüketici Avukatı İstanbul Bakırköy

Dershanelerde Cayma Hakkı Var Mı? Öğrencinin dershaneyle imzaladığı sözleşmeden cayma hakkı vardır. 13.01.2017 Tarihinden sonra Öğretim Kurumları ile yapılan sözleşmelerde, ücret iadesinde öğrencinin öğretim kurumundan ayrılma nedenine ilişkin bir kısıtlama getirilmemiştir.

Yasal haklarımı kullanıcam filan diyin uğraşmazlar zaten.

Dershaneden dershaneye değişir hocam, kanunlara göre ücret iadesi yapılması gerekebiliyor bazı durumlarda ancak çoğu dershane her türlü pisliği yapabiliyor aldıkları üç kuruşu bile vermemek için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı