Dershane vs PC'den eğitim

Minerva

Decapat
Hafta sonları 2 günlük dershaneye 5500 TL istiyorlar. Okulda da hafta sonu kursu var. Bu para ile PC toplayıp Online eğitim+Hafta sonu kursu yapabilirim. Diğer seçenek ise sadece dershaneye gitmektir. Öneriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir güzel fikir. YouTube de dersler var, oradan çalışabilirsin.
Not: Doping hafıza var onları da araştırabilirsin istersen.

Kaçıncı sınıfa gidiyorsun? Dershaneyi sadece ders çalışma kurumu olarak görme. Ara sıra etkinlik düzenliyorlar. ( Piknik, gezi vs. ) Ayrıca yeni arkadaşlar edinebilirsin.

Okul kursuna gelicek olursak; Öğretmenler çok istekli olmuyorlar ve bir şey öğrenmen zorlaşıyor. Okul kursunda okuldaki arkadaşlarını görürsen ciddiyet azalır ve dersi dinlemek istemezsin.

Hafta sonları 2 günlük dershaneye 5500 TL istiyorlar. Okulda da hafta sonu kursu var. Bu para ile PC toplayıp Online eğitim+Hafta sonu kursu yapabilirim. Diğer seçenek ise sadece dershaneye gitmektir. Öneriniz nedir?
Tamamen kapasitenize bağlı olan bir durum yani dikkatiniz dağılmıyorsa evden de çalışabilirsiniz ben hiç gitmedim dershane'ye.

Daha yeni dershaneyi bıraktım. Bana göre dershane öğretme yeri değil tekrar etme yeri. 1 ay boşuna gittiğimi düşünüyorum. Rehberlikçi her hafta konular ve sorular veriyor sana bunlar bitecek diye. Dershane ortamında hiç bir şey anlamıyordum. Temelim yoktu hoca hızlı hızlı konuyu anlatıp soruyu çözdürüp geçiyordu. Sınıfta 2 3 kişi soruları çözebiliyordu zaten. Eve gidip kendin o gün ki konuyu çalışmadığın sürece bir şey öğrenemiyorsun en azından benim için öyleydi. Kendim çalışacaksam dershaneye 10 bin TL vermemin bir anlamı yok. Şuan raunt, youtube vs. ilerliyorum bakalım.

Dershane insanı disipline sokar, çalışmak sana kalmış. Sen o parayla PC toplarsan oyun oynarsın ders çalışmazsın. Dershaneye git arkadaşların olur, görsel hafızan daha da iyi sonuçlar alır. PC başında bunu başaramazsın. Ben sürekli bu tarz kurslara, eğitimlere, konferanslara giden biriyim. Dinlemeyi ve not almayı öğrenmenin iki ayağı olarak görüyorum. O iki ayak olmazsa doğrulamazsın, yürüyemezsin, koşamazsın.

Dershane insanı disipline sokar, çalışmak sana kalmış. Sen o parayla PC toplarsan oyun oynarsın ders çalışmazsın. Dershaneye git arkadaşların olur, görsel hafızan daha da iyi sonuçlar alır. PC başında bunu başaramazsın. Ben sürekli bu tarz kurslara, eğitimlere, konferanslara giden biriyim. Dinlemeyi ve not almayı öğrenmenin iki ayağı olarak görüyorum. O iki ayak olmazsa doğrulamazsın, yürüyemezsin, koşamazsın.
Herkesin çalışma, öğrenme şekli farklıdır. Sınıf ortamında anlamayan çok kişi var. Kendisi daha verimli çalışıyorsa sırf sabah erkenden kalkıp derse gidip 3-5 arkadaş edinmek için kimse o kadar para vermek istemez.

Doping Hafıza seti var. 12. sınıf olduğum için sordum.
@Veorra @SefaDonmezx
Tavsiyem dershaneye gitmen. Soruları nasıl çözeceğini öğrenirsin. Ben 7. ve 8. sınıfta gitmiştim çok etkisini gördüm. Şu an 9. sınıftayım. Yaşıtlarıma göre daha iyi soru çözüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı