Dershanede zorbalık yaşıyorum

Öz güven eksikliği gibi sorunların varsa bunları yaşarsın.Bu zorbalık önce ufak hareketler ile başlar,senin tepkin ölçülür sonra devam eder ve sen kendini geliştirmezsen bu eksiklikleri tamamlamazsan her girdiğin ortam da sana bulaşan olur.O yüzden spor gibi aktivitelere yönel hem vücudun güçlendikçe özgüvenin artar hem de sosyalleşirsin.Bu yaşadığın olay içinde tavsiyem ailenle konuş çünkü artık karşındaki haddi aşmış sana hem psikolojik hem fiziksel zarar verir ciddi şekilde.

Afiyetle içiyorum merak etme. Bir gün finansal özgürlüğünü elde edebilirsen denemeni öneririm, şu an babandan aldığın harclık seni zora sokabilir.

Özür dilerim ama içecek kadar zeki değilim be hocam. Kafam basmıyor biraya rakıya

Hocam ne disiplini ya, bizim meslek lisesi daha disiplinli vallahi.

Hocam zaten zayıfım diye belirtmiş üstüne daha çok çevresi varsa daha kötüsü olabilir.

Çevresi mevresi yok be, bu pislikle kim Ark olsun kuzenleri varmış onlarda bize 30km olan X şehirdeymiş zaten amacıda oraya götürüp zorbalık yaptırmak. Vallahi rezil oldum ya düşürdü şerefsiz tüm kıza erkeğe hocalar bile gördü bir şey yapmadı üstüne 30 bin lira veriyoruz rezilliğe bak. Disiplin on numara ya.

Tüm arkadaşlarım böyle diyor zaten.

İsterse 20 kilo olsun. Burada dövüş bilgisi giriyor araya. 100 kilo olupta dövüşmeyi bilmeyen ile 50 kilo olup dövüş bilen kişi aynı mı?

Doğru bu arada tamamen yetenek ile alakası var.

Son düzenleme:
Merhaba dostum. Yaşadığın zorbalık olayı gerçekten çok üzücü. Böyle bir durumla karşı karşıya kalman hiç hak etmediğin bir şey.
Rehberliğe şikayet etmen kesinlikle doğru bir karar. Rehberlik bu tür durumlarda öğrencilere destek olmak için var. Seninle konuşacaklar seni dinleyecekler ve sana yardımcı olacaklar.
Yine seni tutarsa kolundan veya herhangi bir yerinden kurtulmak için yapabileceğin şey var. Set bir şekilde hayır desene. O aptal zorbanın istediğini yapmadığını net bir şekilde ifade et. Ama dovmesin seni dikkatli ol. Kaçmak için fırsat kolla derim, zorbanın dikkatini dağıtmak için bir şeyler yapabilirsin.
Ayrıca, kendini korumak için bazı fiziksel teknikler öğrenebilirsin. Bu teknikler, zorbalıktan korunmanı ve kendini savunmanı sağlayabilir.
Bu zor dönemde yanında olduğunu bilmeni isterim. Zorbalığa maruz kalmak çok zor bir deneyimdir. Ancak bu durumdan çıkmanın bir yolunu bulacağına inanıyorum. Ailenle veya güvendiğin arkadaşınla konuş bu,zorlukları paylaşmana ve destek bulmana yardımcı olurlar. Benden bu kadar dostum dikkat et ama. Çok uzun oldu ama okursun değil mi?

Hocam ben yıllardır okulda veya herhangi bir kursda zorbalığa uğradım ve halen uğruyorum milletde diyor ki bana sende öz güven yok acaba bunca olayın için nasıl öz güvenli olabilirim.

Hocam ben yıllardır okulda veya herhangi bir kursda zorbalığa uğradım ve halen uğruyorum milletde diyor ki bana sende öz güven yok acaba bunca olayın için nasıl öz güvenli olabilirim.
Öz güven bu - kişinin kendini değerli ve yetenekli hissetmesidir. Zorbalık, kişinin öz güvenini zedeleyen bir hisdir veya deneyimdir. Bu nedenle, zorbalıkla mücadele eden birinin öz güvenini geliştirmesi zor olabilir sizin içinde.
Öz güveninizi geliştirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var bunları sayicam. Mesela : Güçlü yönlerinizi belirleyin. Herkesin güçlü yönleri ve yetenekleri vardır. Bunları belirleyin ve bunlara odaklanın. Kendinize güvenin, kendiniz olun, hayır demeyi öğrenin zorbanın isteklerini yapmak zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…