Dershanem başlıyor

Makaleler
49
Aslında dershane. Ama devlete ait. Yarın başlangıç yapacağım. Kendime güvenim var.

Ama sadece bir şansım var üniversite sınavına hazırlanmak olarak. Bu 1 yılda neresi tutar bilmiyorum. 1 yıl olarak şansım var. Anlatmak istemediğim birkaç konu var. Kaynak almamı dedem destekleyecek. O'da sadece 1 yıl diyor. Maddi durum olarak ortalama biriyiz.

Asıl iş burada bitmiyor. Dediğim gibi; sadece bir şansım var. Gerisi olmayacak.

Kendimi seviyorum, inanıyorum ve güveniyorum. Yaşadığım şehrin en kötü Anadolu lisesinde okudum. Arkadaşımla aynı yerdeydik.

Arkadaşım ilk 50 bine girdi. Hayır olmaz dedi. Mezuna kaldı ve ilk 10 bine girdi. Biraz dolaşmaya çıktık. Tıp okuyor.

Bir de bir yılda güzel yerlere gelinir diyenler var. Ama o 9. sınıftan beri it gibi çalıştı. Bu aklımı çeldi.

Diğer arkadaşlarımdan en iyi sıralama yapan 70 bine girdi. Diğerleri patır patır düştü.

Düşünüyorum. PC mühendisliği istiyorum zaten. 350 puan.

Ama sıkıntı olan yer güzel yerleri kazanmak. PC programcılığı da olabilir 2. öğretim olarak.

Bayağıdır ders yüzü bakmadım.

Mikrofon sizde...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle aynı okuldaki arkadaşlarına bakıp ben de böyle yaparım demek saçma. İyi bir lisede okuyordum 4 yıl boyunca harıl harıl çalışan ve her sene takdir alan bazı arkadaşlarım ile 3 sene boyunca yatıp teşekkür alan ben 12`de iyi bir çalışma ile onların sıralamasını geçmeyi başardım. Bir de önemli olan puan değil sıralama sınav zorluğu her sene farklı oluyor. Bir de neden tek şansın varmış gibi düşünüyorsun olmazsa bir kere daha denersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı