Dershaneye gidilmeli mi?

PrPredatorr

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Konya
Sözelim muhteşem. Full 100 alırım. Ezberim iyidir ama iş olmadığı için bu sene çok çalışıp matematik geçen sene 35 iken bu sene 75, fizik 35 iken 90, biyoloji 75 iken 90, kimya 75 iken 90. çok sevdiğim bir hocam gir sayısala dene dedi aynı hocamın bir de dershanesi var. Okuldaki bir sürü arkadaş gidiyor. 5000 TL'ye tam paket dershaneye yazılacakmışım. Babam çok iyi sayısal yaparsın sen dedi. Sözelde iş yok. Hem zaten çocukluğumdan beri yazılım ve donanım tasarlamayı çok seviyorum. Sizce ne yapayım? Babam simitci ama yıllık 5000 TL iyi değil mi? Babam 4000 yaparız dedi.

Sözelim muhteşem. Full 100 alırım. Ezberim iyidir ama iş olmadığı için bu sene çok çalışıp matematik geçen sene 35 iken bu sene 75, fizik 35 iken 90, biyoloji 75 iken 90, kimya 75 iken 90. çok sevdiğim bir hocam gir sayısala dene dedi aynı hocamın bir de dershanesi var. Okuldaki bir sürü arkadaş gidiyor. 5000 TL'ye tam paket dershaneye yazılacakmışım. Babam çok iyi sayısal yaparsın sen dedi. Sözelde iş yok. Hem zaten çocukluğumdan beri yazılım ve donanım tasarlamayı çok seviyorum. Sizce ne yapayım? Babam simitci ama yıllık 5000 TL iyi değil mi? Babam 4000 yaparız dedi.
Hocam dershane çok iyi olur. Rekabet ortamından eksik kalmazsınız ve sürekli kendinizi geliştirmeniz gerektiğinin farkına varırsınız. Evde tempoyu yakalamak kolay olmuyor. Dershaneye giderken ister istemez bir plan programla ilerliyorsunuz. Ben sınavı bunlar sayesinde kazandım. Kendi yılımda oldukça da iyi bir sıralama yapmıştım. Babanız ödeme konusunda zorlanabilir ama evlat bu sonuçta eğitim olunca işler değişiyor. Siz de bunun karşılığını güzel bir sonuçla taçlandırırsınız.

Hocam bence dershaneye gerek yok, o disiplin evde de sağlanabilir. YouTube gibi bir kaynak var, o kaynağı kullanabilirsiniz.
Dediklerine katılıyorum ama söylediklerimin aksine dershaneye yazıldım. :)

Matematik ve Türkçe çözmen rakiplerinin ilerisine geçmeni sağlıyacak.
Ben Türkçe, matematik, tarih ve edebiyat ağırlıklı hazırlanmayı planlıyorum bu sene, öbür derslerin üzerinde fazla durmak istemiyorum.

@T21, hocam mezuna kalmak çok büyük bir kayıp değil. Varsın bir sene gitsin. İstemediğiniz ya da boş bir bölüm okuduktan sonra giden senenizin haddi hesabı zaten yok. Hedefiniz için mezuna kalmanız doğru bir şey, tavsiye olarak da size şunu verebilirim. Köpek gibi Matematik kasın, bu kadar.

Yönetim bilişim sistemlerini tercih etmek istiyorum bu sene, ama para kazanmak için bu akademik kariyereme güvenmek istemiyorum. :)

@Park Müdürü Benson kendi isteğimle mezuna kalmıştım pandemi dönemine güvenmediğim için.

Bu sene yine saçma sapan olaylar olursa ne yapacağımı kestiremiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı