Dershaneye gidilmeli mi?

Sde13

Decapat
Şu anda mezunum ve çok temelim yok dershaneye gitmeli miyim yoksa evde YouTube'dan mı halletmeliyim? Özellikle de matematik geometri ve problemde sıkıntı yaşıyorum.

Dershaneden dershaneye değişir şimdi, pek yorum yapmaz doğru olmaz. Dershanelerin genelinde atanamamış öğretmenler çalışıyor. Gençler, dinamikler ama tecrübesizler. Pek faydalı bulmuyorum genel olarak dershaneleri. Sağlam bir dershaneyse, kaliteli eğitim veriliyorsa gidilir.

Ve en önemlisi de o dershaneye giden kitle. Hani boş beleş takılan, aile zoruyla giden falan tipler varsa gitmemeniz, giderseniz de kendinizi daha iyi bir sınıfa aldırmanızı öneririm. İnsanların kaytardığı, kimsenin ders çalışmadığı bir ortamda motive olmak zor.

Şu anda mezunum ve çok temelim yok dershaneye gitmeli miyim yoksa evde YouTube'dan mı halletmeliyim? Özellikle de matematik geometri ve problemde sıkıntı yaşıyorum.

Kesinlikle ve kesinlikle paranı dershanelere kaptırmamanı tavsiye ediyorum. YouTube her türlü eğitimi ücretsiz bir şekilde sağlarken gerekli değil bence. En azından bir süre hızlıca deneyimle, baktın olmuyor, olmadığını düşünüyorsun, ondan sonra dershaneyi değerlendirmeye al. Ama öncelikle YouTube'dan başla.

Yani yapamayacağım korkusu var ya karar veremedim stres oldum zaman geçmeden karar vermem lazım özellikle mat geo problemde sıkıntı yaşıyorum.

Kesinlikle ve kesinlikle paranı dershanelere kaptırmamanı tavsiye ediyorum. YouTube her türlü eğitimi ücretsiz bir şekilde sağlarken gerekli değil bence. En azından bir süre hızlıca deneyimle, baktın olmuyor, olmadığını düşünüyorsun, ondan sonra dershaneyi değerlendirmeye al. Ama öncelikle YouTube'dan başla.

Bu arada ben 2 kez girdim üniversite sınavına. İlk sene hiç çalışmamıştım, 2. senemde de sadece son 1.5 ay çalıştım. Tabii şu an durum değişiklik gösterebilir belki ama büyük ölçüde aynı olacaktır. Ben 2 ay YouTube ile çalıştım ve 100000 geri çektim sıralamamı. Gerek yok yani boş ver, hedefin ne mesela? İlk 1000, ilk 10000 gibi bir derece mi istiyorsun? Böyle bir isteğin varsa belki destek alman gerekebilir ama yoksa paranı harcama.

Dershaneye gitmek benim açımdan para kaybından başka hiçbir şey değil onun yerine özel dersleri tercih edin.

Şu anda alıyorum ama bilmiyorum emin olamadım bir de yetişmeyecekmiş gibi geliyor matematik.

Bu arada ben 2 kez girdim üniversite sınavına. İlk sene hiç çalışmamıştım, 2. senemde de sadece son 1.5 ay çalıştım. Tabii şu an durum değişiklik gösterebilir belki ama büyük ölçüde aynı olacaktır. Ben 2 ay YouTube ile çalıştım ve 100000 geri çektim sıralamamı. Gerek yok yani boş ver, hedefin ne mesela? İlk 1000, ilk 10000 gibi bir derece mi istiyorsun? Böyle bir isteğin varsa belki destek alman gerekebilir ama yoksa paranı harcama.

İlk 10000 ama pek temelim yok.

Hocam 3 farklı dershaneye gittim hazırlanırken. Zaten iyi durumda olan basarili ögrencileri el üstünde tutup reklam yüzü yapmaya yönelik bir sistem içinde hepsi. Başarısız veya orta düzey bir ögrenciyi pek umursamıyorlar. Evde kendim çalıştım en son en çok verimi o şekilde aldım. Matematikten özel ders almıştım AYT için. Çok iyi kalburüstü bir dershane değilse tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı