Dershaneye gitmeden AYT çalışılır mı?

Makaleler
1
Dershaneye gidiyorum şu an. TYT bitti, AYT başlıyoruz. Pazartesi deneme sınavı + diğer tüm günler dershane var. Okuldan çıkınca kafam allak bullak oluyor, uyuyakalıyorum sürekli dershanede. Fizik kimya harici anladığım ders yok.

Soracağım soru şu, kalan 7 ayda kendi başıma disiplinli çalışmayla AYT'yi oturtabilir miyim? Nereden çalışabilirim? Gerçekten çıkmazdayım, zamanımı dershanede boşuna harcamak istemiyorum. Dershaneden çıkarsam da ne yapacağımı şaşırıp çalışamamaktan korkuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Disiplinli olabileceksen dershaneden daha fazla verim alman muhtemel. YouTube üzerinde alabileceğin ders kalitesini hiçbir dershanenin verebileceğini düşünmüyorum.

Dershane sadece konuyu anlatır, geçer. Evde kendin de çalışabilirsin.

@Clarence Morrow hocan konuyu belirli sürede yetiştirmek zorunda, yapabilecek bir şeyi yok.

Bakalım. İkinci dönem kesin gitmeyeceğim de, şu son 1.5 ay için düşünüyorum. Okuldan çıkıp dershaneye gidince yürüyen ölü gibi dolaşıyorum etrafta. Evde çalışamıyorum o yorgunlukla. Rehber hocamla da bir konuşayım pazartesi günü, kesin karar veririm.

Kaçıncı sinifsiniz? Evet, hem okul hem dershane zordur. Dershaneyi bırakıp evde çalışırsanız daha fazla verim alirsiniz ama disiplini oturtamazsaniz bir anlamı olmaz.

Matematik ve fizik konularını internetten anlayıp anlamama korkusuna gelince, bir sürü konu anlatan kanal var illa ki size uygun bir kanal bulursunuz. Zaten matematik ve fizik eleyici derslerdir. Konu anlatımından ziyade sizin bol soru çözerek ve sorgulayarak öğrenmeniz gereken dersler bunlar.

Kaçıncı sinifsiniz? Evet, hem okul hem dershane zordur. Dershaneyi bırakıp evde çalışırsanız daha fazla verim alirsiniz ama disiplini oturtamazsaniz bir anlamı olmaz.

Matematik ve fizik konularını internetten anlayıp anlamama korkusuna gelince, bir sürü konu anlatan kanal var illa ki size uygun bir kanal bulursunuz. Zaten matematik ve fizik eleyici derslerdir. Konu anlatımından ziyade sizin bol soru çözerek ve sorgulayarak öğrenmeniz gereken dersler bunlar.
12. sınıfım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı