Dershaneye gitmek yerine dizüstü bilgisayar almak mantıklı mı?

oraaaan52

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller herkese. Ben YKS sonucumu beğenmediğim için 1 sene daha hazırlanmaya karar verdim. Liseyi yurtta geçirdim başka ilçede olduğu için. Ama bu sene yeniden hazırlanacağım için tekrardan evde olacağım.
Sorum şu;
Evde çalışmayı başarabilir miyim bilmediğim için dershane fikri ortaya atıldı. Dershane iyi güzel ama eğer dershaneye gidersem (30 bin TL) hedefim olan bilgisayar mühendisliği için istediğim bilgisayarı alamıyorum. Ama eğer evden çalışırsam bilgisayarı alabiliyorum. Amcam hep yazılımcının tek sermayesi bilgisayarıdır der dershaneye gitmek yerine bilgisayar almak mantıklı mıdır sizce?
YKS de sayısal 200 bine girdim (çok kötü) ve ilk defa evde sınava çalışacağım için 1 sene daha heba etmek istemiyorum.

Mantıklı bence dershane para israfı ama kendin çalışmayı başarıyorsan mantıklı.

Dershanelerin birer ATM'den farkı olduğunu düşünmüyorum. Bir eğitime para verilecekse ki eğitim denen şey özellikle de halk eğitiminin ücretsiz olması gerekir, ki bilgiye erişim zaten ücretsiz, bire bir olmalıdır. Dershane bunu sağlamaz, koyun gibi güder insanı.

Kendine yatırım yaparak bir bilgisayar almalısın bence. Bilgisayar = Ücretsiz bilgi kaynağına sınırsız erişim.

Eğer gerçekten evden yapabileceğinize inanıyorsanız evden çalışmak daha iyidir dershane, yok ben sınıf gibi bir ortamda yapabilirim derseniz dershane daha iyidir sizin için. Ama dershane para sömürür söyleyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verimli ve düzenli bir ev çalışması her zaman en iyisidir ama tabi karar sizin.

Dershaneye git evde çalışmayı beceremiyorsan, YKS sonucuna bakarsak odaklanma sorunu yaşıyor olabilirsin.

Odaklanma sorunu var ki bizim ev dingonun ahırı gibi afedersiniz ama ortam hazırlamaya çalışıyorum kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…