pablinther
Centipat
Daha fazla
İyi Sosyaller herkese. Ben YKS sonucumu beğenmediğim için 1 sene daha hazırlanmaya karar verdim. Liseyi yurtta geçirdim başka ilçede olduğu için. Ama bu sene yeniden hazırlanacağım için tekrardan evde olacağım.
Sorum şu;
Evde çalışmayı başarabilir miyim bilmediğim için dershane fikri ortaya atıldı. Dershane iyi güzel ama eğer dershaneye gidersem (30 bin TL) hedefim olan bilgisayar mühendisliği için istediğim bilgisayarı alamıyorum. Ama eğer evden çalışırsam bilgisayarı alabiliyorum. Amcam hep yazılımcının tek sermayesi bilgisayarıdır derdershaneye gitmek yerine bilgisayar almak mantıklı mıdır sizce?
YKS de sayısal 200 bine girdim (çok kötü) ve ilk defa evde sınava çalışacağım için 1 sene daha heba etmek istemiyorum.
Eğer düzenli ve verimli çalışabileceğine inanıyorsan, evde çalışmak her türlü daha iyidir. Bilgisayar alarak kendini yazılım konusunda ilerletip, ek olarak da eksik derslerini evde tamamlamayı başarabilirsen hem üniversiten hem de kariyerin için çok mantıklı bir karar olur. Yine de en sonunda dershaneye gitmeye karar verirsen oranın seni geliştireceğinden emin olduğun bir yer olsun. Paranı çöpe atmana gerek yok. Hayırlısı olur umarım ama dediğim gibi kendin, ben evde çalışabilirim aksatmam, diyorsan bilgisayarı alman çok daha mantıklı olacaktır hele ki yazılım amaçlı aldığın için hayatına da pozitif yönde bir katkısı olur.