Dershaneye gitmek yerine dizüstü bilgisayar almak mantıklı mı?

İyi Sosyaller herkese. Ben YKS sonucumu beğenmediğim için 1 sene daha hazırlanmaya karar verdim. Liseyi yurtta geçirdim başka ilçede olduğu için. Ama bu sene yeniden hazırlanacağım için tekrardan evde olacağım.
Sorum şu;
Evde çalışmayı başarabilir miyim bilmediğim için dershane fikri ortaya atıldı. Dershane iyi güzel ama eğer dershaneye gidersem (30 bin TL) hedefim olan bilgisayar mühendisliği için istediğim bilgisayarı alamıyorum. Ama eğer evden çalışırsam bilgisayarı alabiliyorum. Amcam hep yazılımcının tek sermayesi bilgisayarıdır der :) dershaneye gitmek yerine bilgisayar almak mantıklı mıdır sizce?
YKS de sayısal 200 bine girdim (çok kötü) ve ilk defa evde sınava çalışacağım için 1 sene daha heba etmek istemiyorum.

Eğer düzenli ve verimli çalışabileceğine inanıyorsan, evde çalışmak her türlü daha iyidir. Bilgisayar alarak kendini yazılım konusunda ilerletip, ek olarak da eksik derslerini evde tamamlamayı başarabilirsen hem üniversiten hem de kariyerin için çok mantıklı bir karar olur. Yine de en sonunda dershaneye gitmeye karar verirsen oranın seni geliştireceğinden emin olduğun bir yer olsun. Paranı çöpe atmana gerek yok. Hayırlısı olur umarım ama dediğim gibi kendin, ben evde çalışabilirim aksatmam, diyorsan bilgisayarı alman çok daha mantıklı olacaktır hele ki yazılım amaçlı aldığın için hayatına da pozitif yönde bir katkısı olur.

Eğer düzenli ve verimli çalışabileceğine inanıyorsan, evde çalışmak her türlü daha iyidir. Bilgisayar alarak kendini yazılım konusunda ilerletip, ek olarak da eksik derslerini evde tamamlamayı başarabilirsen hem üniversiten hem de kariyerin için çok mantıklı bir karar olur. Yine de en sonunda dershaneye gitmeye karar verirsen oranın seni geliştireceğinden emin olduğun bir yer olsun. Paranı çöpe atmana gerek yok. Hayırlısı olur umarım ama dediğim gibi kendin, ben evde çalışabilirim aksatmam, diyorsan bilgisayarı alman çok daha mantıklı olacaktır hele ki yazılım amaçlı aldığın için hayatına da pozitif yönde bir katkısı olur.
Şahsen kararımı kütüphanede çalışma yönünde verdim çünkü dershaneye verirsem o parayı üniversiteyi kazanınca bilgisayarı almam imkansız oluyor. Ama ebeveynlerimde dershane diye diretiyor birşekil ikna etmem lazım

Şahsen kararımı kütüphanede çalışma yönünde verdim çünkü dershaneye verirsem o parayı üniversiteyi kazanınca bilgisayarı almam imkansız oluyor. Ama ebeveynlerimde dershane diye diretiyor birşekil ikna etmem lazım.

Kütüphanede çalışmak da iyi olacaktır inşallah senin için. Ailene her iki seçeneğin de artı/eksi yönlerinden bahsedersen ikna etmen daha kolay olabilir. Gönlünce olur umarım, başarı ve zihin açıklığı dilerim.

Dershanelerin birer ATM'den farkı olduğunu düşünmüyorum. Bir eğitime para verilecekse ki eğitim denen şey özellikle de halk eğitiminin ücretsiz olması gerekir, ki bilgiye erişim zaten ücretsiz, bire bir olmalıdır. Dershane bunu sağlamaz, koyun gibi güder insanı.

Kendine yatırım yaparak bir bilgisayar almalısın bence. Bilgisayar = Ücretsiz bilgi kaynağına sınırsız erişim.
İnternet bağlantın olmadığı için sınırsız bilgiye sınırlı erişiminden dolayı gelemeyen pişmanlık hissi.

İnternet bağlantın olmadığı için sınırsız bilgiye sınırlı erişiminden dolayı gelemeyen pişmanlık hissi.
Dershaneye 30 bin bayılmak yerine, alacağı en baba 20 binlik laptop ve kalan 10 bin ile internet sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Tabii, her öğrenci gibi telefondan internet paylaşabilir, kafelerde oturabilir. Komşusundan da kullanabilir.

Tek sorun internet miydi? Çözüldü.

Dershaneye 30 bin bayılmak yerine, alacağı en baba 20 binlik laptop ve kalan 10 bin ile internet sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Tabii, her öğrenci gibi telefondan internet paylaşabilir, kafelerde oturabilir. Komşusundan da kullanabilir.

Alt yapı yoksa?
Bizim burada yoktu ben de Superbox aldım mecbur. Çok pahalı. 😂
Bi de insanlar kablolu internete zam gelince isyan ediyordu.

Hocam gideceği dershaneye göre değişir. Kaliteliyse, fiyatta fena değilse gidilebilir. Ki zor bulunur sanırım bu ksiterlerde dershane.
Ya da dediğiniz gibi yapar. Matematik gibi zor derslerde özel ders de alabilir.

20 bine baba laptop kalmadı artık şu an laptop 30 bin dershane de... İkisi de aynı fiyat.

İnternetten yana sıkıntım yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı