Dershaneye gitmeli miyim?

Ahmylz

Femtopat
Daha fazla  
8. sınıfın deneme olduk.
Türkçede 15 D 5Y Fen de 14D 3Y.
Matematikte 3D2y İngilizce din ve inkılap 8D2y dershaneye gitmeli iyim?

Dershaneler bana kalırsa para tuzağından başka bir şey değil, eğer kendi disiplinini kendin sağlayabileceksen gitmeni önermem. Zaten netlerinde o kadar kötü değil.

Dershaneyi ben de önermiyorum. Bozulmuş yapıya sahip kurumlara gidip de o kadar para baymaya gerek yok. Matematiğe yapacağınız bir yatırımla işi güzelce toparlayabilirsiniz.

Dershaneler bana kalırsa para tuzağından başka bir şey değil, eğer kendi disiplinini kendin sağlayabileceksen gitmeni önermem. Zaten netlerinde o kadar kötü değil.
Onun için çok sağlam bir irade lazım ve çoğu kişi buna sahip değil. Ben hiç ders çalışmadım, dershane sayesinde zorunlu bir şeyler yapmak zorunda kaldım o kadar. Arkadaşlarıma ne kadar çalıştığımı söylediğimde "sen neden buradasın diyorlar?" çünkü onlar epey çalıştı. Demek istediğim dershane iyi ise sana istikrar ve iradene hakim olmanı sağlar. Ailenin durumu ise önemli bir etken.

Bence kendiniz düzeltebilirsiniz.

Sorumluluklarının farkındaysan zor değil, birilerinin zorlamasıyla bir şeyler yapacaksan pek ilerleyemezsin zaten.

Eğer kendi iradeni yönetebiliyorsan, bir ders planı yapıp uymaya gayret göstereceksen dershane şart değil. Ana odak noktan Matematik olsun çünkü netin üzgünüm ama berbat. Geri kalanı için de Türkçe ile Fen'in ortalama diyebilirim. Ara dersleri de fullemeye çalış, işin en kolay kısmı orası zaten.
Okul işin temelini atar, dershane ise devamını getirir.
Eğer devlet okuluysa atmaz. Asgari ücretle çalışan, çoğu emeklilik yaşında olan, eski eğitim sisteminde takılıp kalmış öğretmenler ile temel atılması pek mümkün değil. Tabii bu her özel okulun da temel atacağı veya iyi olacağını göstermiyor. Devlet kadar beter özeller de var maalesef. Yani iş tamamen öğrencide bitiyor. İyi bir okul kazanmak için azimli, kararlı ve sorumluluğunun bilincindeyse o çocuk zaten büyük oranda başarılı olacaktır.

Sorumluluklarının farkındaysan zor değil, birilerinin zorlamasıyla bir şeyler yapacaksan pek ilerleyemezsin zaten.
Ben tembel biriyim, çok tembel birisiyim. Belki konu sahibi de tembeldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…