Onun için çok sağlam bir irade lazım ve çoğu kişi buna sahip değil. Ben hiç ders çalışmadım, dershane sayesinde zorunlu bir şeyler yapmak zorunda kaldım o kadar. Arkadaşlarıma ne kadar çalıştığımı söylediğimde "sen neden buradasın diyorlar?" çünkü onlar epey çalıştı. Demek istediğim dershane iyi ise sana istikrar ve iradene hakim olmanı sağlar. Ailenin durumu ise önemli bir etken.Dershaneler bana kalırsa para tuzağından başka bir şey değil, eğer kendi disiplinini kendin sağlayabileceksen gitmeni önermem. Zaten netlerinde o kadar kötü değil.
Onun için çok sağlam bir irade lazım ve çoğu kişi buna sahip değil. Ben hiç ders çalışmadım, dershane sayesinde zorunlu bir şeyler yapmak zorunda kaldım o kadar. Arkadaşlarıma ne kadar çalıştığımı söylediğimde "sen neden buradasın diyorlar?" çünkü onlar epey çalıştı. Demek istediğim dershane iyi ise sana istikrar ve iradene hakim olmanı sağlar. Ailenin durumu ise önemli bir etken.
Eğer devlet okuluysa atmaz. Asgari ücretle çalışan, çoğu emeklilik yaşında olan, eski eğitim sisteminde takılıp kalmış öğretmenler ile temel atılması pek mümkün değil. Tabii bu her özel okulun da temel atacağı veya iyi olacağını göstermiyor. Devlet kadar beter özeller de var maalesef. Yani iş tamamen öğrencide bitiyor. İyi bir okul kazanmak için azimli, kararlı ve sorumluluğunun bilincindeyse o çocuk zaten büyük oranda başarılı olacaktır.Okul işin temelini atar, dershane ise devamını getirir.
Ben tembel biriyim, çok tembel birisiyim. Belki konu sahibi de tembeldir.Sorumluluklarının farkındaysan zor değil, birilerinin zorlamasıyla bir şeyler yapacaksan pek ilerleyemezsin zaten.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.