Dersler çok zorlamaya başladı

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Dersler beni çok zorlamaya başladı. Kısa zaman içinde öğrendiklerimi unutmaya başladım. Fizik çalışıyorum ve beni çok zorluyor. Çok fazla şey var ve 1 ay önce öğrendiğimi falan unutmuşum. Şu an moment çalışıyorum. İnanılmaz beni yordu. Kolay denen kütle merkezi çalışıyorum o bile beni sarstı. Nasıl çalışmalıyım ne yapmalıyım? Bu durma canım çok sıkıldı.

11 fiziği zordur ya. Ben de momentumda zorlanmıştım. VIP fizik izleyebilirsin. Bir de Fizik TV var. 100 liraya mekanik setini alabilirsin. Uygulamalı anlatıyor. Şimdiki aklım olsaydı kesinlikle o seti alırdım.

11 fiziği zordur ya. Ben de momentumda zorlanmıştım. VIP fizik izleyebilirsin. Bir de Fizik TV var. 100 liraya mekanik setini alabilirsin. Uygulamalı anlatıyor. Şimdiki aklım olsaydı kesinlikle o seti alırdım.

Çok teşekkür ederim fiziktv mekanik setini bilmiyordum. Bayağı güzel görünüyor.

Dersler beni çok zorlamaya başladı. Kısa zaman içinde öğrendiklerimi unutmaya başladım. Fizik çalışıyorum ve beni çok zorluyor. Çok fazla şey var ve 1 ay önce öğrendiğimi falan unutmuşum. Şu an moment çalışıyorum. İnanılmaz beni yordu. Kolay denen kütle merkezi çalışıyorum o bile beni sarstı. Nasıl çalışmalıyım ne yapmalıyım? Bu durma canım çok sıkıldı.
11. sınıfım Matematik çalışıyorum Haziran başından beri bir konu öğrensem diğeri aklımdan çıkıp gidiyor ve şu aralar aşırı zorlamaya başladı soruları.

11. sınıfım Matematik çalışıyorum haziran başından beri bir konu öğrensem diğeri aklımdan çıkıp gidiyor ve şu aralar aşırı zorlamaya başladı soruları.

Matematikte çalışıyorum fakat fizik kadar zorlamıyor. Fizikte çok fazla formül var. Tamam hepsi bir iki bağıntıdan türetilmiş ama bir sürü, o benim gözümü korkutuyor. Bu konuyu açmadan önce fizikten bir şey yapamıyordum fakat 1 saat kadar çalıştıktan sonra yapmaya başladım. Çok moral bozma(dün gece yapamıyorum diye benim bayağı moralim bozulmuştu)dinlenikken çalışınca oluyor.

Matematikten, trigonometri ve anelatik geometriyi bitirdim. Açıkçası trigonometri göz aşinalığı isteyen bir ders, anelatik geometri ise temal geometrisi iyi olanların yapabileceği bir ders. Bol bol soru çözüncü çok rahat yapıyorsun, soru çözmek içinde konularda bir birikimin olması gerekiyor.

Eğer matematikten kendin çalışıyorsan tavsiyem dershane ya da özel derse gitmen. Çünkü matematik okuyup izlenip yapılacak bir ders değil. Yeri geldiğinde hocana soru sorabiliyorsan o zaman bir şeyler kapıyorsun.

Tekrarı sık sık yapman lazım.

Eğer fiziği tam öğrenmek istiyorsan o formüllerin nereden nasıl neden geldiğini öğrenmen anlamanda yardımcı olacaktır. Bir de sadece formülü değil konudaki terimlerin ne anlama geldiğini bilmeniz de yardımcı olur. Kendinize moment nedir, eylemsizlik nedir gibi sorular sorup cevaplamaya çalışın. Büyük bir ihtimalle düzgün bir tanım yapamayacaksınızdır. Ezber olmayacak şekilde kendi cümlelerinizle bu tür sorulara cevap verebiliyorsanız fiziği tam anlamıyla öğrenmiş olursunuz.

Fakat sadece sınava yönelik çalışayım diyorsanız basit formül dönüşümlerini ezberleyip bol bol soru pratiği yapmanız gerekir.

3 gündür fiziktvden ders çalışıyorum çok hoşuma gitti. Eğer sizde daha akılda kalıcı fizik öğrenmek istiyorsanız tavsiye ederim. Teşekkürler @Blacksidemre

TYT-AYT için de bir seti var mı? yoksa mekanik seti 1-2 beraber satılıyor onun içinde tüm konular var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı