Derslerde temelim yok

Nakre06

Centipat
Daha fazla  
Ders temelim hiç yok, 0. Lise 9.sınıf pandemi korona vardı diye gidemedim, 10. sınıf ta ise hiç gitmek istemedim. İlk dönem neredeyse hiç gitmedim, gittiğim derslerde ise uyudum dersi hiç dinlemedim. Sadece tarih derslerini dinlerdim ama hiç ders çalışmadım. 10. sınıf ikinci döneminde ise sınıfta kaldığım için açığa geçtim. Açıktan liseyi yeni bitirdim ve lise hiç yok bende. Orta okulda da başarılı bir çocuk değildim. Okul ortamı öğrenciler ve öğretmenlerden dolayı hep okuldan nefret ettim ama hata yaptığımı anladım. Çarpma tablosu sesli sessiz harfleri ekleri bile bilmeyen biriyim ama geri değilim. Kafam çalışıyordu ama hiç kullanmıyordum, tarihte çok iyiyim ve bir şeyler yapmak istiyorum sıfırdan ama hiçbir imkanım yok. Dershane ve benzeri şeyler için sadece internetten YouTube ve benzeri yerlerden çalışmak istiyorum. TYT en az 350 puan istiyorum sayısal AYT falan düşünmüyorum. 0 bilgiyle nereden nasıl ne şekilde başlayacağım bilmiyorum, biraz uzun oldu ama derdimi anlatmak istedim. Yardımcı olabilir misiniz? Hani nereden nasıl başlayabilirim, ilk hangi konuları dinlemeliyim, öğrenmeliyim, kaç saat çalışmalıyım? Hani okul hayatında başarılı olmamam kendi hatalarım ve ders hiç dinlemeyip çalışmamamdı. Şimdi sıfırdan sıfır temel ile bir şeyler yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

Çok uzattım ama detaylı bilgi vermek istedim, belki daha iyi yardımcı olunur diye kısacası.
Dersler, maddeler, ekler, kökler, ortaokul ve lise yok bende ama TYT'den normal bir bölüm olsa dahi güzel bölümler var. Kazanmak istiyorum sıfırdan temel kurmak istiyorum ve başarmak istiyorum, ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacaksın bir tane konu anlatımlı soru bankası. Yanlış anlama ama mala anlatır gibi " evet arkadaşlar 2+3 5 eder. " cinsinden anlatıyor zaten. Doping Hafıza da alabilirsin. Kullanmadım ama bildiğim kadarıyla her konuyu ayrı ayrı anlatıyor. Çalışmak isteyene imkan çok. Liseye giderken TYT matematik kitaplarını çözmekten zevk alıyordum. Odana gir al kahveni defterini aç bilgisayarını çalış. 1 senede halledemesen bile 2 senede yaparsın. Öncelikle hangi bölümde ( tm, MF, dil ) okumak istiyorsan yani hangi bölüme gitmek istiyordan ona göre kendince temel atmadan da başlama.

Alacaksın bir tane konu anlatımlı soru bankası. Yanlış anlama ama mala anlatır gibi " evet arkadaşlar 2+3 5 eder. " cinsinden anlatıyor zaten. Doping Hafıza da alabilirsin. Kullanmadım ama bildiğim kadarıyla her konuyu ayrı ayrı anlatıyor. Çalışmak isteyene imkan çok. Liseye giderken TYT matematik kitaplarını çözmekten zevk alıyordum. Odana gir al kahveni defterini aç bilgisayarını çalış. 1 senede halledemesen bile 2 senede yaparsın. Öncelikle hangi bölümde ( tm, MF, dil ) okumak istiyorsan yani hangi bölüme gitmek istiyordan ona göre kendince temel atmadan da başlama.

Şimdi ortaokul temelimde yok yani TYT istiyorum 2 yıllık bir bölüm ama 9. sınıftan mı başlamalıyım soru bankası konu anlatımlarına derslere falan yoksa 7. 8. sınıftan mı başlamalıyım

Yani farklı bir düşünce benimki şu an. Eğer cidden bu kadar geride isen ve açıktan liseyi bitirmiş isen CNC makinesi öğren. Derslere harcadığın zamandan daha fazla kazanırsın ve şahsen daha rahat edersin. Ama illa ders çalışmak istiyor isen seni tutamam.

Ders temelim hiç yok, 0. lise 9.sınıf pandemi korona vardı diye gidemedim, 10. sınıf ta ise hiç gitmek istemedim. İlk dönem neredeyse hiç gitmedim, gittiğim derslerde ise uyudum dersi hiç dinlemedim. Sadece tarih derslerini dinlerdim ama hiç ders çalışmadım. 10. sınıf ikinci döneminde ise sınıfta kaldığım için açığa geçtim. Açıktan liseyi yeni bitirdim ve lise hiç yok bende. Ortaokulda da başarılı bir çocuk değildim. Okul ortamı öğrenciler ve öğretmenlerden dolayı hep okuldan nefret ettim ama hata yaptığımı anladım. Çarpma tablosu sesli sessiz harfleri ekleri bile bilmeyen biriyim ama geri değilim. Kafam çalışıyordu ama hiç kullanmıyordum, tarihte çok iyiyim ve bir şeyler yapmak istiyorum sıfırdan ama hiçbir imkanım yok. Dershane ve benzeri şeyler için sadece internetten YouTube ve benzeri yerlerden çalışmak istiyorum. TYT en az 350 puan istiyorum sayısal AYT falan düşünmüyorum. 0 bilgiyle nereden nasıl ne şekilde başlayacağım bilmiyorum, biraz uzun oldu ama derdimi anlatmak istedim. Yardımcı olabilir misiniz? Hani nereden nasıl başlayabilirim, ilk hangi konuları dinlemeliyim, öğrenmeliyim, kaç saat çalışmalıyım? Hani okul hayatında başarılı olmamam kendi hatalarım ve ders hiç dinlemeyip çalışmamamdı. Şimdi sıfırdan sıfır temel ile bir şeyler yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

Çok uzattım ama detaylı bilgi vermek istedim, belki daha iyi yardımcı olunur diye kısacası.
Dersler, maddeler, ekler, kökler, ortaokul ve lise yok bende ama TYT'den normal bir bölüm olsa dahi güzel bölümler var. Kazanmak istiyorum sıfırdan temel kurmak istiyorum ve başarmak istiyorum, ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.

Bence 2 yıllık üniversite bölümlerini okuyabilirsiniz, 120+ bölümden illaki sevdiğiniz bir meslek vardır. Oradan çalışmaya başlarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı