Derslerden bir şey anlamıyorum

Utku1134

Centipat
Merhaba, ben Utku. 14 yaşımdayım. Sayısalım çok kötü. Girdiğim denemelerde matematik ve fenden bir şey anlamıyorum ve tüm soruları sallıyorum matematik ve fende. Sozelim iyi. Karnem çok kötü. Psikolojim çok kötü. Ölmek istiyorum neredeyse. Annem karnemi görünce benimle konuşmamaya başladı. Çok kötü bir durumdayım. Allah için yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben Utku. 14 yaşımdayım. Sayısalım çok kötü. Girdiğim denemelerde matematik ve fenden bir şey anlamıyorum ve tüm soruları sallıyorum matematik ve fende. Sozelim iyi. Karnem çok kötü. Psikolojim çok kötü. Ölmek istiyorum neredeyse. Annem karnemi görünce benimle konuşmamaya başladı. Çok kötü bir durumdayım. Allah için yardım edin.

Verimli çalışıyor musun önemli soru bu.
Çalışmıyorsan senin suçun.

Bende anlamıyorum matematiği herkese bahşedilmemiş demek ki o yetenek. Sonuçta herkesin yeteneği, sevdiği alanlar farklı. Dersler yüzünden intihar falan düşünmeyin bu hayatta seni bir yerlere ulaştıracak olan şey tecrüben ve yeteneğindir.

Youtube'da konu anlatımı yapan kanallar var onları kullanabilirsiniz, birde ders sırasında sessiz sadece kendinizin olduğu sakin bir ortamda olun ve başka işlerle uğraşmayın.

Dersleri dinleyip düzenli tekrar yaparsan notlarını yükseltebilirsin. Sanırsam sınav senen ve LGS'ye gireceksin. LGS'de güzel bir puan almak için deneme çözmeye başlamış olman gerek, hala başlamadıysan da geç değil. En önemlisi ise kendine güvenmen. Eğer çalışmana ve tekrar yapmana rağmen iyi sonuçlar elde edemiyorsan üzülme. Sınavda yapabileceğinin en iyisini yapacağına emin olmalısın. Sevgiler :).

Dersleri dinleyip düzenli tekrar yaparsan notlarını yükseltebilirsin. Sanırsam sınav senen ve LGS'ye gireceksin. LGS'de güzel bir puan almak için deneme çözmeye başlamış olman gerek, hala başlamadıysan da geç değil. En önemlisi ise kendine güvenmen. Eğer çalışmana ve tekrar yapmana rağmen iyi sonuçlar elde edemiyorsan üzülme. Sınavda yapabileceğinin en iyisini yapacağına emin olmalısın. Sevgiler :).

Haftada 3 tane deneme cozuyorum canli derslere giriyorum.

Merhabalar kardeşim seni en iyi ben anlarım çünkü aynı olayları benden yaşadım.Bu seneye kadar ders çalışmamıştım ve bunun en büyük etkeni okul ve çevremdi.Çevremde sıkıntı yok diyebilirsin fakat illaki vardır.Ders videolarını izliyorsan film izlermiş gibi izleme.Git en kolay kaynakları al ve işe koyul.Zamanında derslerim kötüydü diye ailem hep salakmışım gibi dalga geçerlerdi.Bu sene ortalamamı 98 yaptım ve geçmişte yaptıklarını hatırlattım.Şu anda 12'ye geçtim ve yol yakınken ders çalışmaya başla şimdiden sana böyle davranıyorlarsa gelecekte ne olacağını hayal et.İyi akşamlar kardeşim.(Öğretmenlerinin verdiği öğütleri iyi dinle hepsi doğru çıktı)

Merhabalar kardeşim seni en iyi ben anlarım çünkü aynı olayları benden yaşadım. Bu seneye kadar ders çalışmamıştım ve bunun en büyük etkeni okul ve çevremdi. Çevremde sıkıntı yok diyebilirsin fakat illaki vardır. Ders videolarını izliyorsan film izler miş gibi izleme. Git en kolay kaynakları al ve işe koyul. Zamanında derslerim kötüydü diye ailem hep salakmışım gibi dalga geçerlerdi. Bu sene ortalamamı 98 yaptım ve geçmişte yaptıklarını hatırlattım. Şu anda 12'ye geçtim ve yol yakınken ders çalışmaya başla şimdiden sana böyle davranıyorlarsa gelecekte ne olacağını hayal et. İyi akşamlar kardeşim.(öğretmenlerinin verdiği öğütleri iyi dinle hepsi doğru çıktı)

Cevap verdiğin için teşekkürler. Universite sinavinda basarilar dilerim abi iyi aksamlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı