Derslerden eksiklikler nasıl toparlanır?

Makaleler
15
Merhaba, şimdi zamanınızı çalmadan konuya gireyim.

-TYT fen bitirdim (biyoloji-kimya) sayılır sadece fiziğin yarısı falan kaldı. Ve çok da iyiyim yatarak bile yaparım.
-TYT matematikte 49. günde mat rehberi ile 17. gün yan köklü sayılara geçtim, ondan sonra problemler var onlar bitince fonksiyonlar ve polinom vs. var. AYT matematiğe hiç başlamadım.
-AYT fen başladım. Kimyada 1. üniteyi, biyolojide 3 konuyu fizikte de 1. konuyu bitirdim. Başındayım sayılır.
-Her gün paragraf çözüyorum 20-30 tane ama bu aralar sıkılmamdan dolayı aksadı yarın devam edeceğim.
-Kitap okuyorum ama bir yandan da okuyorum evet eşeklik yapıyorum kitap rafta duruyor ama gidip de okumuyorum.

ne diyorsunuz evet kötüyüm kabul ediyorum. matematiği fen gibi kolay anlamıyorum doğaldır ama hepsi ortaokul temellerinden işte. Şimdi de cezasını çekiyorum. Bu pişmanlıkla beraber kendim bitirebileceğime inanıyorum ve çalışma saatlerimi artıracağım. Çevremde 1 arkadaşım çok çalışkan ama diğerleri öyle değil.

Hiç denemeye de girmedim derhaneye gitmiyorum çünkü. Ve sürekli sürekli deneme yapmak da saçma geliyor dershane misali. Son 30 gün denemeye abanacağım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Varsa kötü yorumunuz kendinize kalsın normalde eleştiriye açık olsam da psikoloji sarsılınca kaldıramayabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada 2 kere deneme çözmeye çalış, alışman lazım. Yapamadığın soruları kes, bi deftere yapıştır. Konuları öğrenmediğin için yapamadıysan o konuları öğrendikten sonra denemelerde yapamadıklarını tekrar çözmeye çalış. Bildiğin bir konunun sorusunu yapamadıysan hemen çözümünü öğren ve kendine açıklayıcı şekilde not al. Sonra o notları tekrar etmen fayda sağlar. Bu şekilde eksiklerini de daha iyi görüp daha doğru şekilde çalışırsın.

Haftada 2 kere deneme çözmeye çalış, alışman lazım. Yapamadığın soruları kes, bi deftere yapıştır. Konuları öğrenmediğin için yapamadıysan o konuları öğrendikten sonra denemelerde yapamadıklarını tekrar çözmeye çalış. Bildiğin bir konunun sorusunu yapamadıysan hemen çözümünü öğren ve kendine açıklayıcı şekilde not al. Sonra o notları tekrar etmen fayda sağlar. Bu şekilde eksiklerini de daha iyi görüp daha doğru şekilde çalışırsın.
Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı