Derslerden muaf olarak açık liseyi bitirebilir miyim?

Lochart

Decapat
2 sene önce lisenin son dönemimde açık liseye geçmiştim. 1 kere sınava kayıt oldum ama girmedim ve o sınavdaki dersler başarısız gözüküyor. Kredim 246, dönem sayım 9. İkisinin de şartlarını yerine getirmiş oluyorum. Yarın sınavda 7 ortak dersten başarılı olmam gerekiyor.

Ortak derslerde 3 kere başarısız olunca muaf olunuyormuş. Yarın 7 dersi verebilirsem zaten mezun oluyorum. Eğer başarılı olamazsam diğer dönem 3. kere girdiğim için bu derslerden muaf mı olurum? O dönem de başarısız olunca hem ortak derslerden muaf olup hem kredi dolduğu için mecburen mezun mu olurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi

Lise de muaf olma yok.

Lisede muaf olma yok.
Açık öğretim lisesinde bir dersten üç kez (sınav) kalınması durumunda o dersten muaf olunuyor. Türk Dili ve Edebiyatı dersi kesin verilmesi gereken derstir. Uzun süre sonra yanlış olan bir bilgiyi düzelteyim dedim.

Onun dışında ortak dersten muaf olmanın tek yolu, o dersi 3 kez alıp başarısız olmaktır. Başka bir şekilde muaf olma yolu yok. Türk Dili ve Edebiyatı dışında tabii ki. O dersi geçmek zorundasınız.

ORTAK DERS: Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için mutlaka alınması gereken derslere denir. Üç kez alınıp başarısız olunursa muaf olunur ( Dil ve anlatım dersleri başarmak zorunda olup, muafiyet dışıdır).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…