Derslere girmeyip YKS çalışmak mı, eve dönüp YKS çalışmak mı?

ohtoris13

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım. Benim asıl hayalim sayısaldaydı ama kötü ev şartları nedeniyle ağır bir süreçten geçtiğim için çalışamadım ve bir dil bölümüne yerleştim ve psikolojim altüst halde asla istemediğim bir bölümde okuduğum için. Okulum çok güzel bir okul ancak dediğim gibi bölüme ait hissetmiyorum. Dersleri dinlemiyorum bile, öylesine girip çıkıyorum. Annemi zora sokmak istemediğim için eve dönmek mantıklı gelmiyor, yurtta kalıp 1 sene bursumu da devam ettirip anneme de yük olmadan üniversite derslerine girmeden mi çalışmalıyım yoksa eve mi dönmeliyim çok kararsızım, kaybolmuş hissediyorum. YKS'ye tekrar çalışırken ayrıca 2. üniversiteme de odaklanabilirim bir yandan diye düşünüyorum. Yeşillendirirseniz çok sevinirim.

Biraz araştırdım, ama benim de kafam allak bullak oldu. MYP ile öğrencileri sene ve dönem fark etmeksizin yatay geçiş yapılabilir diyor ama bir yandanda lisans öğrencileri ilk senesini doldurmadan yatay geçiş yapamaz diyor.

Dil bölümlerinin ağırlığı hakkında bilgim yok, bunu ben de denedim ama başarılı olamadım üniversite dersleri yüzünden. Üniversiteyi dondurup tekrar kazanmıştım.

Hocam üniversiteyi dondurmak için geçerli sebepler istiyorlar vesaire, çok uğraştırır diye ben de derslere girmemeyi düşünüyorum direkt. Yoksa aynı anda götürecek mental veya fiziksel gücü kendimde göremiyorum. Sayısalı yapabilir miyim bu saatten sonra FKB temelim olmadan gerçekten şüpheliyim ama göreceğiz

Yurttayken ve hazır bursun varken derslere girmeyip çalış bence.

Teşekkür ederim benim de kafama en çok yatan seçenek bu gibi

Biraz araştırdım, ama benim de kafam allak bullak oldu. MYP ile öğrencileri sene ve dönem fark etmeksizin yatay geçiş yapılabilir diyor ama bir yandanda lisans öğrencileri ilk senesini doldurmadan yatay geçiş yapamaz diyor.

Kusura bakmayın yatay geçiş konusunda çok ayrıntılı bilgim yok, ben genel olarak dil bölümü istemediğim için üzerine çok düşünmedim o kısmın

Son düzenleme:
hocam üniversiteyi dondurmak için geçerli sebepler istiyorlar vesaire, çok uğraştırır diye ben de derslere girmemeyi düşünüyorum direkt. yoksa aynı anda götürecek mental veya fiziksel gücü kendimde göremiyorum. sayısalı yapabilir miyim bu saatten sonra fkb temelim olmadan gerçekten şüpheliyim ama göreceğiz
Üniversite sınavına ilk girişimde toplam çözdüğüm kitap sayısını dondurduğum sene 1.5 2 ayda falan çözmüştüm. Yani istersen yaparsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı