Derslere nasıl odaklanılır?

Boran55

Decapat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
486
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9. sınıfım. Fen lisesinde okuyorum ve ilk dönem ortalamamı 95'le bitirdim. Cuma günü ilk sınavlarımız var. Ben kendime göre başarılı bir oğrenciydim fakat çalışkan değildim. Dersi derste dinlerdim. Fakat 2. dönemin başindan bu yana derslerde sıkılıyor, evde ders yaparken 5 dakika sknra kendimi Instagram'da buluyorum. Dikkatim dağılıyor çok cabuk sıkılıyorum. Sınavlara da çalışmam lazım. Ne yapmam konusunda da yardıma ihtiyacım var. Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Ayrıca şunu da ekleyeyim 2. dönem başından beri dersi dinlemediğim için sınavlar açısından kaygılıyım ve korkuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Etüte başlayarak sürü psikolojinizi lehinize kullanabilirsiniz. Bu iş hele de hiperaktivitesi olan bi insan için evde yalnız başına masa başında çalışılarak aşılabilecek bir iş değil.
 
Deneyebileceğin birden çok çalışma yöntemi var, bir aralar bunu pomodoro tekniği ile yenmiştim. Bazen evde çalışamıyorum direk bir cafe veya kütüphane gidiyorum vs. Bunu daha çok kendin deneyerek bulursun, bir şekil çözüm yolu bulursun. Evde hiç çalışamayan arkadaşım da var sadece kütüphanede çalışabiliyor o yüzden bu tür şeyler normal herkesin odaklanma biçimi farklı.
 

Geri
Yukarı