Dersleri nasıl tekrar etmeli ?

Selamlar anadolu lisesinde okuyorum. 10 sınıfa geçen genç bir kardeşinizim :) Aslında teogdan iyi bir puan aldım -470+- şu yaşıma kadar hiç tekrar yapmadım. Anladım ki gerekiyor. 9.sınıfta patladım resmen. Şuan not ortalamamdan dolayı okulun en kötü sınıfındayım bundan hiç hoşlaşmıyorum. Nasıl başarılı olabilirim ? Tekrar yapmanın, ders çalışmanın inceliklerini lütfen anlatır mısınız :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç kasmıcaksın kendini bu konuda. Öncelikle hayatının bir programı olmalı bu gün o yarın şu gibi. Sonra o gün işlediğiniz konuları örneğin edebiyattan 'şiir' konusunu gördünüz eve geldiğinde aç deftere yazdıklarını oku bir iki kere yeter. Bir de önceki günden hazırlıklı git mesela hocana sor hocam yarın ne işlicez, diğer ders ne işlicez sonra o konulara internette, kitaplarında filan göz gezdir hazırlıklı git bu yöntem kesinlikle seni öğretmenin gözünde ve notlarında yukarıları taşır.

Al eline telefonu kimsenin seni rahatsız etmeyeceği bir ortama git. Kendi sesinle çalıştığın dersin altını çizdiğin noktalarını tekrar et. Sonra bu kaydı boş zamanlarında dinle. Atıyorum. Otobüstesin eve gidiyorsun. Tak kulağına dinle.

Bir A4 kağıdı al. Soru çözerken ya da çalışırken takıldığın noktaları bu kağıda not al. Sonra bunların üstünden geç. Not almayı alışkanlık haline getir. Çünkü ders çalışırken yapılan en büyük hatalardan biride budur. Nasıl olsa üstünden geçerim deyip geçiyorsun. Sonra unutuyorsun. Tekrarlamıyorsun. Konuya baştan çalıştığında nerede takıldığını unuttuğun için zaman kaybediyorsun.

Mutlaka denemelere gir. Her zaman kendini test et. Bu farkındalığı arttıracak.

Zamanı kontrol et. Unutma bu sınavlar eleme sınavı her şeyi bilmek ve çözmek yetmiyor. Bunları en az senin kadar yapabilen onbinlerce insan olacak. Fark zamanı kullanmada ortaya çıkar.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Zaten duyduğun şeylerden fazlasını söyleyemez burada cevaplayan kimse. Hepsini dene, tarafını seç. :D

Cidden kafana en rahat nasıl oturtuyorsan öyle tekrar et. Ben kendi yöntemimi sana anlatırım ama o yöntem seni zorlar ya da sana uymaz bilemem. Sen de Allah bilir gider kendini zorlarsın böyle yapıcam diyerek. Sonuç dot yoluna gidersin.

Al eline telefonu kimsenin seni rahatsız etmeyeceği bir ortama git. Kendi sesinle çalıştığın dersin altını çizdiğin noktalarını tekrar et. Sonra bu kaydı boş zamanlarında dinle. Atıyorum. Otobüstesin eve gidiyorsun. Tak kulağına dinle.

Bir A4 kağıdı al. Soru çözerken ya da çalışırken takıldığın noktaları bu kağıda not al. Sonra bunların üstünden geç. Not almayı alışkanlık haline getir. Çünkü ders çalışırken yapılan en büyük hatalardan biride budur. Nasıl olsa üstünden geçerim deyip geçiyorsun. Sonra unutuyorsun. Tekrarlamıyorsun. Konuya baştan çalıştığında nerede takıldığını unuttuğun için zaman kaybediyorsun.

Mutlaka denemelere gir. Her zaman kendini test et. Bu farkındalığı arttıracak.

Zamanı kontrol et. Unutma bu sınavlar eleme sınavı her şeyi bilmek ve çözmek yetmiyor. Bunları en az senin kadar yapabilen onbinlerce insan olacak. Fark zamanı kullanmada ortaya çıkar.

Cevap için çok teşekkürler. İlki mümkün değil gibi okulumuzda telefon yasak. Ama diğerlerini mutlaka yapacağım.

Hiç kasmıcaksın kendini bu konuda. Öncelikle hayatının bir programı olmalı bu gün o yarın şu gibi. Sonra o gün işlediğiniz konuları örneğin edebiyattan 'şiir' konusunu gördünüz eve geldiğinde aç deftere yazdıklarını oku bir iki kere yeter. Bir de önceki günden hazırlıklı git mesela hocana sor hocam yarın ne işlicez, diğer ders ne işlicez sonra o konulara internette, kitaplarında filan göz gezdir hazırlıklı git bu yöntem kesinlikle seni öğretmenin gözünde ve notlarında yukarıları taşır.

Cevabın için çok teşekkür ederim. Bugünden başladım umarım verimli ve hayırlı bir sene olur. Mutlaka uygulayacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı