Dersleri olan ilgi nasıl artırılır?

580924

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul Başakşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM 512GB SSD RTX 4050 6GB 140W CORE İ5 12500H
Meslek
Öğrenci
Bende çocukluktan beri hiperaktive ve dikkat dağınıklığı var. İlaçların çoğunu denedim ama bütün ilaçlar yan etki yapıyor. Dersleri hiç dinleyemiyorum özellikle matematiği. Matematik sınavında boş kağıt veriyorum. Çocukluktan beridir zaten matametiği beceremem. Matemetiği dinlemek istediğim zaman aklıma sürekli başka bir şey geliyor özelliklede bilgisayar hakkındaki şeyler. Acaba bilgisayar yüzünden mi? Neden olduğunu bilmiyorum derslere de ilgim çok yok. Neden olabilir?

Bende çocukluktan beri hiperaktive ve dikkat dağınıklığı var. İlaçların çoğunu denedim ama bütün ilaçlar yan etki yapıyor. Dersleri hiç dinleyemiyorum özellikle matematiği. Matematik sınavında boş kağıt veriyorum. Çocukluktan beridir zaten matametiği beceremem. Matemetiği dinlemek istediğim zaman aklıma sürekli başka bir şey geliyor özelliklede bilgisayar hakkındaki şeyler. Acaba bilgisayar yüzünden mi? Neden olduğunu bilmiyorum derslere de ilgim çok yok. Neden olabilir?
İlaçla falan dikkat problemi çözülmez herşey kendinde başlar, bunun aynısını bende yaşıyorum kendimi zorla ders başına oturtuyorum aileme söyleyip öyle ders çalışıyorum ve anlıyorum. Basında otoritenin olması lazım bunun için. Kendini baskılamak gerekli.

İlaçla falan dikkat problemi çözülmez her şey kendinde başlar, bunun aynısını bende yaşıyorum kendimi zorla ders başına oturtuyorum aileme söyleyip öyle ders çalışıyorum ve anlıyorum. Basında otoritenin olması lazım bunun için. Kendini baskılamak gerekli.

Öz güvenim ve çabam yok benim. O yüzden olabilir mi?

Öz güvenim ve çabam yok benim. O yüzden olabilir mi?
Evet o yüzdende olabilir kendine inanmam lazım bazı konularda, dediğim gibi kendini baskılaman lazım. Psikolojik olarak değil ama ders olarak çalışma düzeni olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı