Derslerin hepsinde geri olmak

r1skstar

Femtopat
Merhaba. 9.sınıfım eski devlet okulumda kültür dersleri yoktu şu an özele geçtim kültür dersleri geldi hocalar puanlarda yardımcı oluyor ama ileride akedemik anlamda başarılı olmak istediğim için çalışmak istiyorum. Nereden başlayacağım? Daha cuma günü geçtim.

@ozluceprensi @170981 @333365

Lise konularının hepsini topladım bir discord sunucusuna kaydettim (hocaların videolarını yani)
istersen kendine bir çalışma programı da yazabilirsin oradaki videolara göre. Sayısal, EA mı yoksa Sözel bölüm mü istiyorsun?

Düzenli çalışmanız gayet yeterli. Ben 26 yaşındayım ve liseden yüksek lisansa bir eğitim hayatı yaşadım ve çalışma sistemim aynıydı.
1-)Derste düzgün not tut, dersi iyi takip et ve soru sormaktan çekinme(saçma sorular bile olsa)
2-)Eve geçince notlarını kesinlikle temize çek, hatta bir kaynak kitap(hocanın tavsiye ettiği olabilir) ile simültane ilerleyip ondan altını çizdiğin noktalar ile notlarını zenginleştir.
3-)O gün işlediğin konularla ilgili ödevler dışında yaprak test çöz.
4-)Sınavlardan önce notlarını tekrar okuyarak konu testlerini çöz.

Böyle yazdığım zaman bütün gününü alacak ve çok yorucu bir tempo gibi geliyor ama inan ilk başta 2 saat süren bu olaylar zamanla daha da kısalmaya başlıyor ve emeklerinin karşılığını alınca motive oluyorsun. Kesinlikle ipin ucunu baştan kaçırma 9. sınıf temelini sağlam atmazsan ilerideki derslerde hep eksik kalırsın.

Tıpkı blackrawen hocamın dediği gibi düzenli çalışmalısın. Rehberlikten sana bir çalışma programı hazırlamalarınıda isteyebilirsin bir de 15 tatil büyük fırsat 15 tatili iyi kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı