desktop.ini ve Thumbs.db dosyalarını masaüstünden silsem sorun olur mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu dosyayı XP oluşturmuyor muydu?
Hayır tüm Windowslar oluşturur. O dosyalar masaüstü veya hangi klasör de ise o klasörün resim veya içeriği hakkında bilgi içerir. ini dosyası ise içeriği çalıştırmak veya klasör hakkında bilgi vermek içindir.

- - - Güncellendi - - -

@Monster_Neon Normal şartlarda o dosyaların hiç gözükmemesi gerekli. WinRAR dahil. Eğer gözüküyorsa ya bu işe bir program el atmış yada kötü amaçlı bir yazılım.

Yanlış, virüs'ün yaptığı dosyalar ayrı Windows'un yaptığı dosyalar ayrıdır.

Hayır tüm Windowslar oluşturur. O dosyalar masaüstü veya hangi klasör de ise o klasörün resim veya içeriği hakkında bilgi içerir. ini dosyası ise içeriği çalıştırmak veya klasör hakkında bilgi vermek içindir.

Dosyanın ne işe aradığını biliyorum. Xp'den sonra hiç karşılaşmadığım için oluşturmuyor zannetmiştim.

O halde benim işletim sistemimde neden yok? Sistemim korsan da değil.

Dosyanın ne işe aradığını biliyorum. Xp'den sonra hiç karşılaşmadığım için oluşturmuyor zannetmiştim.

Dediğim gibi normal şartlar altında gözükmemesi gerekir. Murat bey beni de yanlış bildiğim bir konuda aydınlattı. Eğer gözüküyor ise kesinlikle siliniz. Gözükmüyorsa sistem temizdir.

Korunan işletim sistemi dosyalarını gösteri seçerseniz sizde de görünmesi lazım.

- - - Güncellendi - - -

Dediğim gibi normal şartlar altında gözükmemesi gerekir. Murat bey beni de yanlış bildiğim bir konuda aydınlattı. Eğer gözüküyor ise kesinlikle siliniz. Gözükmüyorsa sistem temizdir.
Normal şartlarda tabi ki gözükmemesi gerekir, ancak korunan dosyaları ve gizli dosyaları açmış ise gözükür varsayılana döndürüldüğünde gözükmez. Gözüken var ise bunlar virüs içerikli olabilmektedir.

@Monster_Neon Normal şartlarda o dosyaların hiç gözükmemesi gerekli. WinRAR dahil. Eğer gözüküyorsa ya bu işe bir program el atmış yada kötü amaçlı bir yazılım.
Dediğin doğru fakat kötü amaçlı bir yazılım buna el atamaz...

O dosyaları silsen de yeniden gelir. Senin yaptığın hata, Gizli Dosyaları göster seçeneğini seçip ve Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle ayarını devre dışı bırakman. Bunları eski haline getir, dosyalar zaten görünmeyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı