Desteklenmeyen İşlemciler İçin BIOS Modlama Nasıl Yapılır?

gökhan keser

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İnternette bıraz araştırma yaptım BIOS modalama ne ıcın yapılır tam anlayamadım fakat benım anakartım 775 pin, alacagım işlemci de 775 pin. BIOS'u neden modlamam gerekıyor? Nasıl modlarım? Anakartıma uygun BIOS'u nereden bulabılırım? Eger gerekıyorsa detaylı yardım edebilecek arkdaslar var mı?

Normalde çipset senin almak istediğin işlemciyi desteklemiyor. Zaten normalde almak istediğin işlemci soket yapısı da farklı., ek işçilikle uyumlu hale getirmişler.
Makinan eski olduğu için işlemci ve anakart bilgisiyle BIOS'a belki ulaşabilirsin.
Ben şuna ulaştım:Intel Xeon X5460 @ 3170.35 MHz - CPU-Z VALIDATOR

Hmm anladım, peki Allah razı olsun. Verdiğiniz lınkeki acılan sayfadakini mi indireceğim şimdi bilgisayara? Yukarda yukle diyor. İngilizce download CPU yazan yer yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kişinin kullandığı BIOS farklı. Sana da kullandığından farklı bir BIOS gerekiyorsa, onu yüklemeden takarsan işlemci çalışmaz.
Yani araştırman gerekir, forumda modlama yapan ben hatırlamıyorum. DH forumunda sendeki kartı kullanan belki vardır, orada şansını deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı