HPET konusunda hak veriyorum onu zaten belirtmiştim yeni sistemlerde zararı bile olabilir diye. 40FPS konusu sadece bilgisayarın performansının ne kadar arttığını göstermek için attım yani 45 FPS alan adam 60 aldığı zaman kârı olacak. Benim için değil ama o kişi için için gayet önemli bir değer bence. AMD ayarlarını kendi kartım da NVIDIA olduğu için bilmiyorum o yüzden eklemedim. Defender konusu tamamen kişiseldir performansı ne kadar arttırdığı aşikâr kendine güvenen kapatabilir. Yorum için teşekkür ederim.
 

Hocam bende 4060 R5 7640HS var ya gerek yok biliyorum eski PCI'mde çok yapmıştım bunları özellikle bunu sağ olun ama depolama alanım 90 GB kalığı için yavaş açılıyor PC biraz yavaşladı öyle hizmetleri kapatmaya gerek yok benim için o kadar biliyoruma ne yapabilirim overclock da yapmam öyle kapatılacak şeyleri yapmam yine de hızlanır değil mi temizlenir PC.
 
Bu kısımda CMD hata verdi, yardım edebilir misin?
Hata bu:
Chkdsk /r /f
The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts?

Bende 4 GB RAM var ne kadar vermeliyim?

12. Adımı anlamadım yardım eder misin? @Lancia Delta S4
 
Son düzenleyen: Moderatör:

CMD problemine "y" yani evet diyeceksiniz ve bilgisayarı yeniden başlatacaksınız. Ekrana yazılar gelecek ve kendisi tarama yapıp onaracak ama uzun sürüyor(SSD için ortalama 15 20dk falan).
6 GB sanal RAM verin.
12. adım çok uğraşamaya değmez hocam fantezi biraz bence boş verin ama isterseniz yardımcı olurum elbette.
 
Format attım PC'ye. Windows 10 LTSB 2015 kurdum. Gene bu ayarları uygulayabilir miyim?
 

Eski bilgisayarlar için faydalı. Eğer çok eski bir PC'niz varsa da Linux öneririm. Ben bu rehberde genel bilinen şeyleri söylersiniz dedim fakat benim bile bilmediklerim vardı. Gayet iyi olmuş ellerinize sağlık.
 
Eski bilgisayarlar için faydalı. Eğer çok eski bir PC'niz varsa da Linux öneririm. Ben bu rehberde genel bilinen şeyleri söylersiniz dedim fakat benim bile bilmediklerim vardı. Gayet iyi olmuş ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim. Şunu da ekleseniz güzel olur dediğiniz bir şey varsa söyleyebilirsiniz.

Format attım PC'ye. Windows 10 LTSB 2015 kurdum. Gene bu ayarları uygulayabilir miyim?
Tabii ki uygularsın.
 
Şu Windows'u artık bir rahat bırakın nedir bu böyle bir ton ayar falan. Gerek yok böyle şeylere. @Quarit'in dedikleri çok doğru bu arada. Kendisi bir rehber hazırlasa bütün konuları ve rehberleri emin olun çöpe atar. Önüne gelen herkes hemen bu tarz konular açıyor. Cidden gerek yok. Gereksiz hizmetleri kapatıp stabil sürücüleri kurduğunuz zaman zaten sistem maksimum performansı veriyor sana.
 
Ne alaka bu ayarlar fazlasıyla işe yarıyor.
 

Bu rehberin amacı zaten bilgisayarın yükünü hafifletmek ve optimize etmek. Belki senin için olmayabilir ama eski bir işlemci ve düşük RAM bulunan bir bilgisayar için buradaki çoğu ayarı yapınca uçuruyor bilgisayarı. Dediğim gibi asıl amacım FPS arttırmak değil ki zaten donanım değişikliği veya OC dışında onu yapmanın çok bir yolu yok onun dışı en fazla %15 falan arttırır. İnternette düzgün uzun ve detaylı bir rehber bulamayınca kendim yapmaya karar verdim. Gereksiz gören yapmayabilir ama ne kadar işe yaradığı aşikâr. Yorumun için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…