Herkes bilgisayarına OC yapmayı bilmiyor burada anlattıgınla insanlar gidip yanlış şey yapıp belki de yeni aldıgı bir PC'yi bile çöp edebilir.

Abartmayın hocam, ayarlar donanım seviyesinde değil. Bilgisayar yeniden başladığında her şey eski haline dönüyor. En kötü ihtimalle sıcaklık kritik değeri geçtiğinde sistem zarar almamak için kendini kapatır. Yapılırken uyulması gereken kurallara değiniyorum, daha ne yapayım?

Herkes bilgisayarına OC yapmayı bilmiyor burada anlattıgınla insanlar gidip yanlış şey yapıp belki de yeni aldıgı bir PC'yi bile çöp edebilir

Hocam o zaman dikkatli anlayıp uygulamayı deneyebilirsiniz.

herkes bilgisayarına oc yapmayı bilmiyor burda anlattıgınla insanlar gidip yanlış şey yapıp belkide yeni aldıgı bir pcyi bile çöp edebilir
Overclock yapmak artık aşırı kolaylaştı. Anakartlarda otomatik overclock ayarları ve ekran kartları zaten çoğu fabrika çıkışı overclocklu geliyor.

herkes bilgisayarına oc yapmayı bilmiyor burda anlattıgınla insanlar gidip yanlış şey yapıp belkide yeni aldıgı bir pcyi bile çöp edebilir
Ayrıca overclock yapmak artık sisteme öyle kalıcı zarar falan vermiyor ki. Bir çok güvenlik koruması var eskiden yoktu ancak var. Eskiden atıyorum ekran kartı aşırı ısındığı zaman thermal throttle yemiyordu veya kendisini kapatmıyordu çalışmaya devam ediyordu ve yanıyordu. Ya da AMD işlemcilerinin kendilerini gerçekten yakmaları gibi.

Overclock 2025 yılında yapılması basit bir işlem olup sisteme zarar vermesi zor bir olaydır. Ha en incesine kadar ayrıntıları bilirsen benim gibi gayet güzel overclock yapar sistemin taş gibi stabil olur ve performans bakımından uçar ancak ortalama birisi bile overclock yapabiliir artık. İnternetten herhangi bir yere baktığında herkes aynı şeyi söylüyor. Sıcaklıkların 80'in altında olsun, hızlarını arttır apply'a bas 2 dakika furmarkta bekle sıcaklıklarına bak sonra tekrarla işte.

Son düzenleme:
Overclock yapmak artık aşırı kolaylaştı. Anakartlarda otomatik overclock ayarları ve ekran kartları zaten çoğu fabrika çıkışı overclocklu geliyor.

Ayrıca overclock yapmak artık sisteme öyle kalıcı zarar falan vermiyor ki. Birçok güvenlik koruması var eskiden yoktu ancak var. Eskiden atıyorum ekran kartı aşırı ısındığı zaman thermal throttle yemiyordu veya kendisini kapatmıyordu çalışmaya devam ediyordu ve yanıyordu. Ya da AMD işlemcilerinin kendilerini gerçekten yakmaları gibi.

Overclock 2025 yılında yapılması basit bir işlem olup sisteme zarar vermesi zor bir olaydır. Ha en incesine kadar ayrıntıları bilirsen benim gibi gayet güzel overclock yapar sistemin taş gibi stabil olur ve performans bakımından uçar ancak ortalama birisi bile overclock yapabiliir artık. İnternetten herhangi bir yere baktığında herkes aynı şeyi söylüyor. Sıcaklıkların 80'in altında olsun, hızlarını arttır Apply'a bas 2 dakika FurMark'ta bekle sıcaklıklarına bak sonra tekrarla işte.

Başımdan geçen komik bir olayı anlatayım. Sene 2005. O dönemin en iyi bilgisayarını toplamışım 7800GTX ekran kartı işte Pentium D işlemciler Thermaltake kandalf kasa gıcır gıcır. Zalman bakır sogutucu da var O.C. Yapalım dedik işlemciye. RAM böleni ile oynamak şart tabii DDR2-800 MHz'den 667'ye düşürüp işlemciyi 3500 MHz'ye çıkarmıştım FSB Speed ayarı ile oynadığımı hatırlıyorum 20 sene geçmiş. Sistem çalışıyor stabil. Serious Sam 2 vardı o zamanlar sistem zorlayan. Oyuna girip performansına bakayım dedim. Sistem komple buga girmiş FPS'yi bırak oyun sanki YouTube videosunu 2X hızla açmışım gibi çalışıyordu :D. Diğer oyunlara girdim F. E. A. R Far Cry falan aynı 2X hızla çalışıyor. Ondan sonra o.c işini bıraktım ben dedim bu iş yaş :D

Ayrıca overclock yapmak artık sisteme öyle kalıcı zarar falan vermiyor ki. Birçok güvenlik koruması var eskiden yoktu ancak var. Eskiden atıyorum ekran kartı aşırı ısındığı zaman thermal throttle yemiyordu veya kendisini kapatmıyordu çalışmaya devam ediyordu ve yanıyordu. Ya da AMD işlemcilerinin kendilerini gerçekten yakmaları gibi.

Overclock 2025 yılında yapılması basit bir işlem olup sisteme zarar vermesi zor bir olaydır. Ha en incesine kadar ayrıntıları bilirsen benim gibi gayet güzel overclock yapar sistemin taş gibi stabil olur ve performans bakımından uçar ancak ortalama birisi bile overclock yapabiliir artık. İnternetten herhangi bir yere baktığında herkes aynı şeyi söylüyor. Sıcaklıkların 80'in altında olsun, hızlarını arttır Apply'a bas 2 dakika FurMark'ta bekle sıcaklıklarına bak sonra tekrarla işte.

Vallahi hocam 2010/15lerde BIOS guncellenme olayı vs sistem ve donanım bilgisi olan için bile extrem işti.
Simdi yeniuye vs bile artık sıradan olay olmaya başladı yani.
400 uzeri sistem topladım BIOS deyince 2 kere dusunuyorum hala, anla yani😁
Yapay seka yuzunden biraz da.🤪

Vallahi hocam 2010/15lerde BIOS guncellenme olayı vs sistem ve donanım bilgisi olan için bile extrem işti.
Simdi yeniuye vs bile artık sıradan olay olmaya başladı yani.
400 uzeri sistem topladım BIOS deyince 2 kere dusunuyorum hala, anla yani😁
Yapay seka yuzunden biraz da.🤪
Hic demeyin be hocam ben BIOS update oncesi tredas'i arayip kesinti yasanacak mi diye soruyorum. Kafama gore BIOS modlayip flashlarim ama update ederken flashlarken monitore dik dik bakip soguk terliyorum :D
Başımdan geçen komik bir olayı anlatayım. Sene 2005. O dönemin en iyi bilgisayarını toplamışım 7800GTX ekran kartı işte Pentium D işlemciler Thermaltake kandalf kasa gıcır gıcır. Zalman bakır sogutucu da var O.C. Yapalım dedik işlemciye. RAM böleni ile oynamak şart tabii DDR2-800 MHz'den 667'ye düşürüp işlemciyi 3500 MHz'ye çıkarmıştım FSB Speed ayarı ile oynadığımı hatırlıyorum 20 sene geçmiş. Sistem çalışıyor stabil. Serious Sam 2 vardı o zamanlar sistem zorlayan. Oyuna girip performansına bakayım dedim. Sistem komple buga girmiş FPS'yi bırak oyun sanki YouTube videosunu 2X hızla açmışım gibi çalışıyordu :D. Diğer oyunlara girdim F. E. A. R Far Cry falan aynı 2X hızla çalışıyor. Ondan sonra o.c işini bıraktım ben dedim bu iş yaş :D
Ahh o LGA 775 donemleri harikaydi. C2D E7500 ile 4GHz calistirirdim. E7xxx'ler cok guzel overclock yiyordu genelde wolfdale cipler de guzel yiyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı