Ben biraz daha genele hitap eden bir şey yapmaya çalıştım.

HPET için rehberde gayet detaylı hazırlanmış bir rehberin bağlantısı var yine sıkıcı olmasın diye anlatmadım, isteyen linkten bakar diye. Orada bazı sistemlerde optimizasyon sorunları çıkardığına falan da değiniliyor.

Hizmet konusunda haklısın biraz daha arttırmalıyım

Oosu10 Windows Update, bildirimler ya da hava durumu gibi hizmetleri de kapatabildiği için hizmet dedim.

MSI mode kısmında ben açık ile kapalı arasında bir fark yaşamadım fakat internette yaşadığını söyliyen var ama FPS düşürdüğünü görmedim hiçbir yerde. O yüzden açılmasında sakınca görmedim.

Defender control çoğu özelliğini devre dışı bırakıyor, yine fazla uzatmamak için yeterli gördüm ama script ile yapımını da ekleyebilirim.

İşlemci çekirdeklerine aygıt atama yeri de karmaşık orayı da düzelteceğim

Benim ilk forum çalışmalarımdan olduğum için biraz acemice hazırladım farkındayım. İnternette kimse bu kadar uzun uzun anlatmayınca ben anlatmak istemiştim. Yazın vaktim olduğu zaman detaylandıracağım, daha anlaşılır hale getireceğim. Yorum için teşekkür ederim.
 

Ben tesekkur ederim. Bu islemler gercekten epey zaman aliyor, format atsan tekrar yapmaya usenirsin yani
 
Sağolun hocam
 
Görsel efektleri niye devre dışı bırakmak gerekiyor. Yıl 2024, donanımlar çok güçlü. Hala hızlandırma ayarı çalışmak o kadar saçma geliyor ki bana.
 
Görsel efektleri niye devre dışı bırakmak gerekiyor. Yıl 2024, donanımlar çok güçlü. Hala hızlandırma ayarı çalışmak o kadar saçma geliyor ki bana.
Hızlandırmaktan kasıt performans artışı ise amaç aslında pek bu değil, en azından asıl getirisi bu değil diyeyim. Daha çok genel sistem gecikmesini düşürmek ve ufak tefek shutter, dropların önüne geçmek. Yoksa özellikle GPU'ya yüklenen AAA oyunlarda vb. FPS artışı bekleyen insanların için gereksiz.
 
Görsel efektleri niye devre dışı bırakmak gerekiyor. Yıl 2024, donanımlar çok güçlü. Hala hızlandırma ayarı çalışmak o kadar saçma geliyor ki bana.

Donanımın o kadar iyiyse zaten gerek yok. Rehberi daha fazla FPS için değil de daha çok sistemi stabil ve hafif yapmak için hazırladım. Zaten OC, undervolt ve sistem güncellemesi yapmak dışında FPS arttırmanın yolu yok.
İlk tecrübem olduğundan birkaç tane eksik ve düzeltilmesi gereken kısımları da var boş zamanımda ayarlayacağım.
 
Performans lazımsa eskiden rami arttırdın mı sorun çözülürdü. Bende yaptım burada yazan ayarları bu arada
 
Gerçekten de güzel bir rehber olmuş ama bir sorum var hocam kafam karıştığından dolayı sorma gereği duyuyorum bilgisayarda ders, okul, Photoshop vb. hafif uygulamalar amaçlı kullanılacaksa hem bu işlemlerde hızlanması hem de laptop şarjının daha yavaş bitmesi için buradaki işlemlerden hangilerini önerirsin? Bu arada konu gerçekten ilgi çekici bazı rehberler çok basit detaysız üstün körü anlatmış kaynak vererek neyin ne olduğunu açıklayarak gitmen güzel olmuş eline sağlık.

Edit: Windows Update'in kapatılıp kapatılmaması gerektiği konusunda ne düşünüyorsun?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…