DetayMaxinet bir saadet zinciri: Bilgisayarını Açık Tut Para Kazan

unnamed.jpg

Sadece bilgisayarları açık tutarak üyelerine binlerce dolar kazanmayı vadeden Detay Maxinet hakkında müfettiş raporu tamamlandı. Saadet zinciri olduğu belirtilen şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

Üye sayısı çoktan 35 bini aşmış olan Detay Maxinet (Detay Telekom San. Ve Tic. Limited Şti.), üyelerine yalnızca bilgisayarlarını açık tutarak para kazanmayı vadederek 100 milyon TL’ye yakın para toplamış durumda. Şirketlere SEO hizmeti verdiğini belirten Detay Maxinet, tüm üyelerine bir bilgisayar dağıtıyor ve içindeki yazılım sayesinde üyelerine para kazanmayı vadediyor.

Detay Maxinet’e üye olmak isteyen kişilerin şirketin kendilerine sunmuş olduğu üç paketten birini seçmeleri gerekiyor. Gümüş paketi seçen üyeler, şirkete 590 dolarlık bir ödeme gerçekleştiriyorlar. Bilgisayarlarını günlük 8 saat açık tutmak zorunda olan gümüş üyeler, aylık 120, yıllık ise 1460 doların sahibi oluyorlar.

images.jpeg


Altın paketi seçen üyeler ise 1534 dolar ödeme gerçekleştiriyorlar. Bilgisayarlarını günlük 14 saat açık tutmakla yükümlü olan altın üyeler aylık 420, yıllık ise 5110 dolar kazanıyorlar. En üst paket olan platin pakete üye olmak isteyenler ise 2242 dolar ödeme gerçekleştiriyorlar ve bilgisayarlarını sınırsız açık tutmak zorunda oluyorlar. Platin paket üyeleri aylık 600, yıllık 7300 doların sahibi oluyorlar.

Geçtiğimiz yıl hızlı bir şekilde büyüyen sisteme karşı gelen şikayetlerin artması ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı konuya el attı. Bakanlık müfettişleri, 3 aylık detaylı bir incelemenin ardından şirket hakkındaki raporunu tamamladı. Raporda sistemin bir tür saadet zinciri olduğu belirtilirken, en kısa zamanda savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Ayrıca şirketin web sitesine erişim engeli getirilmesi için BTK’ya da bir yazı gönderilecek.

Detay Telekom San. Ve Tic. Limited Şti.’nin sahibi olan Alper Tetiker ise sistemlerinin tamamen yasal olduğu konusunda ısrar ediyor. Müfettişlerin Şubat ayında şirketlerini ziyaret ettiğini, fakat hazırlanan raporun sonucu hakkında bilgisi olmadığını belirten Tetiker, şirketlere hizmet verdiklerini, sistemlerinin saadet zinciri olarak görülmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Yurdum insanı saf mı? Yoksa çok mu temiz kalpli anlamıyorum. Kairos sistemine benziyor. Millet kolay para kazanma derdine düşmüş.

Kaynak: Saadet Zinciri Detay Maxinet - Suç Duyurusu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yurdum insanı saf mı? Yoksa çok mu temiz kalpli anlamıyorum. Kairos sistemine benziyor. Millet kolay para kazanma derdine düşmüş.
Çok saf. Çiftlik banktan çıkıp direkt buraya gelmişler demek ki.
Şöyle de bir yorum yapılmış ki ben çok beğendim.
Zerre kadar teknoloji bilgisi olmayanların para kazanmak için yaptıkları ne kadar da gülünç.

Bir zamanlar Kairos vardı. Ne oldu ona? Size gönderilen bilgisayarlara yüklenen programlar ne kadar güvenli bunu nasıl anlıyorsunuz çok merak ediyorum. Zombi yazılım yüklü bir bilgisayar size ulaşmış ve siber saldırılara bir asker olarak katılmış olma ihtimaliniz nedir hiç araştırdınız mı?

Yarın öbür gün bilişim suçu işlediniz diye kapınıza polis dayandığında, bizim bir şeyden haberimiz yok mağduruz edebiyatı mı yapacaksınız? Daha da garip olanı bu bilgisayarlar açık kaldığı sürece ne yapıyor? Hangi amaca hizmet olarak açık bırakılıyor? Mantıklı bir açıklama yapabilir misiniz?

Adamlar SEO hizmeti verdiklerini söylüyor sitelerinde. SEO hizmetini sizin bilgisayarınız üzerinden nasıl veriyor? Daha da önemlisi. Şu katılımcılar Google'da araştırmadan bir açıklasın. SEO nedir?

Kairos'da büyük şirketlerin bilgilerini parçalara bölüp sizin bilgisayarınızda ayarlanan bir alanda saklıyoruz yalanını söylüyordu. Bilgisayarınızı online saldırılarda kullandıran bir uygulama yükletiyordu. Üyeler de vay efendim şu büyük markanın bilgilerini saklıyorum para kazanıyorum diye saf saf keyifleniyordunuz.

Siz de keyiflenin. Bakalım bu gönderilen bilgisayarların içinden ne çıkacak :)
 
Az önce arkadaşım 6 bin TL yatırdı. Ne dediysem vazgeçmedi ağabeyi felanda üye buraya aklini çelmişler. Etrafta bu kadar dolandırma, çiftlikbank vs. haberler varken bile bu şekilde para yatiriyorlar ya Allah akıl fikir ihsan eylesin başka birşey demiyorum.

SM-G950F cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
 
Yurdum insanı saf falan değil arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın. Bugün herkes kolay yoldan veya iş yapmadan para kazanmanın peşinde artık. Asıl kafası çalışanlar bunu görüp art niyetli olarak kullanıyorlar. Sanal inek süt verecek, fişe takılı bilgisayar para basacak, televizyondan reklam izleyerek para kazanacağım diye bir şey yok. Artık insan mağdur olanlara üzülemiyor bile. Mahkemeler bile Çiftlik Bank mağdurlarının şikayetini geri çevirmeye başladı günümüzde. Kişisel kusur ve hatalar diyerek.
 
Çevremizde sadece kira ile yattığı yerden geçimini sağlayan insanları görünce, insanlar ister istemez böyle yattığın yerden kolay para kazanmanın derdine düşüyorlar. O yüzden acaba bu bir fırsat mı diye 3-5 demeeden insanlarımız para yatırıyor. Çünkü gerçekse şayet, iş işten geçsin istemiyorlar. Bunu bilen dolandırıcılar da, atıyor oltayı tabi.
 
Çevremizde sadece kira ile yattığı yerden geçimini sağlayan insanları görünce, insanlar ister istemez böyle yattığın yerden kolay para kazanmanın derdine düşüyorlar. O yüzden acaba bu bir fırsat mı diye 3-5 demeeden insanlarımız para yatırıyor. Çünkü gerçekse şayet, iş işten geçsin istemiyorlar. Bunu bilen dolandırıcılar da, atıyor oltayı tabi.
Sadece zor geçinen değil gözünü para hırsı kapatmış varlıklı kişiler de parasına para katma derdinde. Kolay yoldan para kazanmak ortak nokta ama kimisi zor geçindiğinden kimisi de daha da zengin olma peşinde. Soruyorsun neden katıldın diye cevap; güzel para bir de SEO yapıyor diyorlar. SEO ne desen yav işte siteye öne çıkarma işi. Hadi ya sırf bundan sizlere para kazandırma peşindeler demek. Kendilerini düşünmüyorlar demek sizler kadar. Siz zengin olun diye açıyorlar.

GT-I9300 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
 
Bu seferki ponzi bir başka.

Bunu kullananların parasını kaptırmasını geçtim, farkında olmadan bilişim suçu işlemiş bile olabilir.

Evinize gelen bilgisayarın hangi sitelere girdiğini, neler yaptığını bilmiyorsunuz. Unutmayın, o bilgisayar sizin modeminizden çıkıyor internete. O bilgisayar nereye giriyorsa ondan siz sorumlusunuz. Sonra nerede bu devlet, hakkımı verin derken içeri giren siz olursunuz, para verdiğiniz adamlar da Uruguay'da alem yapar.

Benden söylemesi.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı