Sürprizbozan Detroit: Become Human barışçıl sondan sonra ne olmuştur?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
DBH kendi fikrimce gelmiş geçmiş en iyi interaktif oyundur, TWD serisi hemen 2. sırada gene şahsi fikrim, DBH'yi oynarken bana bu oyun solo hissettirdi oyunu oynarken hiç ''aha şunu da 2. oyunda görürüz'' gibisinden bir şey demedim yapımcılar hikayeyi solo oyun için yazmışlar hissi aldım ve bu sebepten eğer 2. oyuna kalkışırlar ise sırf para için olacak ve ilki kadar iyi olmayacaktır yüksek ihtimal. Ama devam oyunu gelir ve güzel olursa ben bu seriyi arşa çıkartırım aga. Yapımcı firma başka bir oyun üzerinde çalışıyordu en son hatırladığım belki çıkış yapmıştır o oyunları, DBH planlarında yok gibi.
 
Yapamazlar çünkü herkes için aynı şey geçerli olmayabilir.
Zor olsa da mümkün olduğunu düşünüyorum. Aynı platformda oynayan oyuncular için ilk oyunda gerçekleşen konu üzerinden devam edebilir, ayrı platformlardan oynayanlar için de Witcher 3'te bulunan "Witcher 2 Kaydını Kullan" seçeneği gibi bir seçenek kullanarak yapılabilir. ChatGPT'ye sorduğumda böyle bir cevap verdi:
  1. Oyun Kaydetme Aktarımı: Oyuncuların ilk oyunda yaptığı seçimleri kaydeden bir sistem oluşturabilirsiniz. İkinci oyuna başlarken, oyuncular bu kaydı yükleyerek, seçimlerinin ve sonuçlarının ikinci oyunda da geçerli olmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Özelleştirilmiş Hikaye: İkinci oyunda, oyuncuların ilk oyunda yaptığı önemli seçimlere bağlı olarak hikaye öğelerini özelleştirebilirsiniz. Örneğin, bir karakterin hayatta kalmasına veya ölmesine bağlı olarak, ikinci oyunda bu karakterin rolü ve etkisi farklı şekillerde değişebilir.
  3. Alternatif Paralel Evrenler: İkinci oyunda, farklı tercihlerin sonucunda ortaya çıkan alternatif paralel evrenler yaratılabilir. Her oyuncunun tercihlerine göre farklı evrenlerde geçen hikayeler oluşturarak, farklı deneyimler sunabilirsiniz.
  4. Hikaye Özeti ve Karar Seçimi: İkinci oyuna başlarken, oyunculara ilk oyundaki önemli seçimlerin özetini sunabilir ve bu seçimlere dayalı olarak nasıl bir devam hikayesi yaşayacaklarına karar vermelerine olanak tanıyabilirsiniz.
  5. Geçmişe Dönüşler ve Anılar: İkinci oyunda, karakterlerin geçmiş anıları veya hatıraları yoluyla ilk oyunda yapılan seçimlerin etkilerini gösterebilirsiniz. Bu da oyuncuların geçmiş olayları hatırlayarak ikinci oyundaki tercihlerini şekillendirmelerine olanak tanır.
  6. Karakter İlişkileri ve Dinamikleri: İlk oyundaki karakter ilişkilerine ve dinamiklerine dayalı olarak ikinci oyunda karakterler arasındaki ilişkileri ve etkileşimleri şekillendirebilirsiniz.
  7. Geriye Dönük Etki ve Sonuçlar: İkinci oyunda, oyuncuların ilk oyundaki seçimlerinin etkilerini geriye dönük olarak gösterebilirsiniz. Örneğin, bir karakterin ölümünün sonuçları hakkında daha fazla bilgi verebilir veya hayatta kalmasının sonuçlarını gösterebilirsiniz.

Eğer böyle bir devam oyunu gelirse ve bu fikirleri uyarlayabilirlerse çok başarılı bir iş olabilir diye düşünüyorum.
 
Ana karakterlerden ölen yok şu an.

Var, örneğin;

Connor dışında ölen Android'lerin yerlerine yenileri gelmiyor, yani Markus veya Kara öldüğünde telafisi olmaz. Veya Kamski'nin evinde Chloe'yi vurduğumuzda Hank bizi terk ediyor ve geri dönmüyor o andan sonra da Hank'i oyunda görmüyoruz, yani ölmüş gibi oluyor.

Steam topluluktan bazı fanart'lar

indir.jpg
indir (1).jpg


Aslında oyunda Kara'nın Jericho'dan ayrılmak yerine Markus'a katılıp Jericho'yla birlikte özgürlüğü için savaştığı bir senaryo olsa güzel olurdu.

indir (2).jpg
 

Dosya Ekleri

  • indir.gif
    indir.gif
    2,3 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Var, örneğin;

Connor dışında ölen Android'lerin yerlerine yenileri gelmiyor, yani Markus veya Kara öldüğünde telafisi olmaz. Veya Kamski'nin evinde Chloe'yi vurduğumuzda Hank bizi terk ediyor ve geri dönmüyor o andan sonra da Hank'i oyunda görmüyoruz, yani ölmüş gibi oluyor.

Steam topluluktan bazı fanart'lar

Eki Görüntüle 1894139Eki Görüntüle 1894138

Aslında oyunda Kara'nın Jericho'dan ayrılmak yerine Markus'a katılıp Jericho'yla birlikte özgürlüğü için savaştığı bir senaryo olsa güzel olurdu.

Eki Görüntüle 1894137
Kara'nın Jericho ile birlikte savaşıp Alice'i tehlikeye sokması karakterine uymazdı diye düşünüyorum ama farklı hikayeler görmek adına hoş olabilirmiş.
 
Acaba oyunu arşa çıkarıp tamamen önceki oyunumuzun sonuna göre bambaşka şekilde oluşacak yeni bir oyun yapabilirler mi? Kendim bile inanmadım buna.
Böyle bir oyun çıkması bayağı zor, ancak bir sonu belirleyip ondan devam ettirmeye çalışılabilir. Gerçi oyunda daha ne yapılabilir ki? Devam oyunu yerine bu temada başka bir oyun görmek daha iyi olurdu.
 
Androidlerin davranışlarını sanki insanlarınki kadar samimi bulup üzerlerinden empati yapmak bana çok güç geliyor, yapamıyorum yani. Oyunu oynarken de kendi açılarından oynadığımdan bazı yerlerde hak vermiştim ancak günün sonunda bunlar robot. Yaşamak dediğimiz şeyden çok uzaktalar ve insanlar gibi düzenli üretilmek ve var olmak istiyorlar ancak bunu da neslin devamı ya da içgüdüsel olarak türün devam etmesi için değil, insanlardan öyle gördükleri için yapıyorlar.

Bu noktada ne kadar oyun programın emrettiklerine karşı koyan robotlara referanslarda bulunup onlara da bir şahsiyet bindirmek istese de aslında oyunun bize öğrettiği şey çok farklı.

Become Human, yani insan olmak. Robotlar insan olmaya başladıklarında onlar ile alakalı olarak endişe duyulmaya başlanıyor. İnsanların davranışlarını robotlar üzerinden eleştiren bir yapım var ortada. Robotlar ne yaptığında oyuncu onları gerçekçi buluyor? Robotların programın emrine karşı gelerek duvarı kırıp kendi istediklerini yapmaları ne ifade ediyor? Bir insan robotlar ne yaptığında onların da bir şeyler hissedebileceği konusunda ikna olmaya başlıyor? İnsan olmak ne demek? Nasıl insan olunur?

Ben eminim ki bu noktada eleştirel bir yapım var ortada, hikaye ne olursa olsun aradaki o ufak diyaloglar aslında bize gelecekte yaşanacak olası bir krizden dolayı bilim - kurgu - aksiyon deneyimi sunmaktan ziyade şu an içinde yaşadığımız toplumda nelerin eksik olduğunu ya da hangi duyguların 3. bir kişi tarafından nasıl değerlendirildiği konusunda bize tanrısal bir bakış veriyor.

O yüzden burada robotlara ne olduğu önemli değil, önemli olan robotlar ve insanlar arasındaki duygu hangi frekansta ve bunlar günümüzdeki hangi olaylara referanslarda bulunuyor? Şu an da aramızda robot olmayan ancak robotlarla aynı muameleyi gören insanlar var mıdır?
 
Var, örneğin;

Connor dışında ölen Android'lerin yerlerine yenileri gelmiyor, yani markus veya kara öldüğünde telafisi olmaz. Veya Kamski'nin evinde Chloe'yi vurduğumuzda hank bizi terk ediyor ve geri dönmüyor o andan sonra da Hank'i oyunda görmüyoruz, yani ölmüş gibi oluyor.

Steam topluluktan bazı Fanart'lar.

Eki Görüntüle 1894139Eki Görüntüle 1894138

aslında oyunda Kara'nın Jericho'dan ayrılmak yerine Markus'a katılıp Jericho'yla birlikte özgürlüğü için savaştığı bir senaryo olsa güzel olurdu.

Eki Görüntüle 1894137

Ona göre başlangıç koyarlar bence, ya da iyi sondan devam ederler. Ben ölen ana karakter yok derken gerçek anlamda ölen yok dedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı