DEÜ vs BAU bilgisayar mühendisliği

Turin_Turambar

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu yıl üniversite sınavında sayısalda 13.248. oldum. Sıralamama uyan bir liste yaptım ama listede gördüğüm muhtemelen gelecek olan DEÜ bilgisayar müh. Bölümü. Aslında sıralamam bau bilgisayar müh. (tam burslu) için yeterli değil ama alternatif bir programı seçip yatay geçiş yapabileceğimi, Bau'da yatay geçişin diğer üniversitelerden kolay olduğunu söylediler. Benim de aklım karıştı sizce DEÜ mü yazmalı, yoksa bau endüstriden girip yatay geçiş mi yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu yıl üniversite sınavında sayısalda 13.248. oldum. Sıralamama uyan bir liste yaptım ama listede gördüğüm muhtemelen gelecek olan DEÜ bilgisayar müh. Bölümü. Aslında sıralamam bau bilgisayar müh. (tam burslu) için yeterli değil ama alternatif bir programı seçip yatay geçiş yapabileceğimi, Bau'da yatay geçişin diğer üniversitelerden kolay olduğunu söylediler. Benim de aklım karıştı sizce DEÜ mü yazmalı, yoksa bau endüstriden girip yatay geçiş mi yapmalıyım?

Ben senin yerinde olsam DEÜ gidip hiç yatay geçiş falan uğraşmadan adamakıllı okurdum. Saygılar.

Yatay geçişle falan uğraşmanızı önermem, o işler göründüğü gibi kolay değil seçtiğiniz diğer bölümde kalma ihtimaliniz de oldukça yüksek. DEÜ yazmanı öneririm.

Merhaba @Turin_Turambar. Öncelikle güzel bir derece gelmiş, hayırlı olsun. Bahçeşehir Üniversitesi tam burslu (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek ortalama yapmak daha kolay diye düşünüyorum ama bu sene Sayısal 9.295 sıralama ile kapatmış. Dokuz Eylül Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği eğitim olarak daha kaliteli diye biliyorum. Tercih yaptınız mı?

Merhaba @Turin_Turambar. Öncelikle güzel bir derece gelmiş, hayırlı olsun. Bahçeşehir Üniversitesi tam burslu (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek ortalama yapmak daha kolay diye düşünüyorum ama bu sene Sayısal 9.295 sıralama ile kapatmış. Dokuz Eylül Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği eğitim olarak daha kaliteli diye biliyorum. Tercih yaptınız mı?
Tercih yaptım. Eğitiminin kalitesiz olduğuna yönelik duyumlar aldığımdan Bahçeşehir'i yazmaktan vazgeçtim. Dokuz Eylül Bilgisayarı yazmıştım ama baya aşağıdaydı, zaten bu sene bilgisayarın puanları düştüğünden daha iyi başka yerler oluyordu bu sıralamaya. Velhasıl kelam, ben TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği bölümüne %50 burslu olarak yerleştim.

Son düzenleme:
Tercih yaptım. Eğitiminin kalitesiz olduğuna yönelik duyumlar aldığımdan Bahçeşehir Üniversitesini yazmaktan vazgeçtim. Dokuz Eylül Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliğini yazmıştım ama bayağı aşağıdaydı, ve zaten bu sene Bilgisayar Mühendisliğinin taban sıralaması düştüğünden daha iyi başka yerler de oluyordu bu sıralamaya. Sonuç olarak ben TOBB ETÜ %50 burslu (İngilizce) Yapay Zeka Mühendisliği bölümüne yerleştim.
Hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı