Deus ex mankind divided hikayesi

Bir Matmazel

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
4.684
Makaleler
1
Çözümler
6
Yer
İzmir
Arkadaşlar, deus ex menkind divided oynayacağım. Serinin diğer oyunlarını oynamadım. Diğer oyunların hikayesini internette sadece tek bir yerde bulabildim fakat onda da sadece ilk oyunu anlatmış. Hikayesini kısaca özetleyecek birisi var mıdır?
 
İlk oyunda ana karakterimiz Adam Jensen, bir şirkette güvenlik görevlisi ve manitası yine aynı şirkette bilim insanı. Cyborg teröristler Sarif Industries'e (çalıştığımız şirket) saldırı düzenleyip bazı bilim insanlarını rehin alıyor ve ortalığı yakıp yıkıyorlar. Jensen abimiz Cyborg teröristler ile kapışırken fena darp ediliyor ve sevgilisini bilim insanı olduğu için rehin alınıyor. Patronu Sarif ise onu sakat bir şekilde kaderine bırakmak yerine onu ameliyata alıp askeri seviye cyborg organları ile donatıyor, Jensen uyandığında artık sıradan bir insan olmadığını farkediyor ve oyun gerçek anlamda burada başlıyor.


Spoiler içermeden ilk oyunun konusunu özetleyen kaba bir metin yazdım size. Tavsiyem ilk oyunu oynamanız çünkü bu seri sadece iki oyundan ibaret ve ilk oyun hikaye olarak gayet zengin, ikinci oyun genelde ilk oyunda yarım kalan bazı soruları cevaplıyor.

Buna ek olarak isteğe bağlı ilk oyunun kısa bir özetini izleyebiliyorsunuz MD oynarken.
 
Mankind'a başlarken isteğe bağlı on dakikalık bir özetini geçiyor ilk oyunun.

Human revolution çok daha güzel. Ben olsam bitiririm çok uzun sürmüyor.

Aslında MD aynı seviyede bir oyun olurdu fakat Square Enix'in açgözlülüğü sonucu oyunun büyük bölümünü DLC ve üçüncü bir oyun için kestiler. Md'nin tuhaf bir şekilde birdenbire bitmesinden apaçık belli zaten. Benzer bir şekilde oyunun fragmanlarında bulunan bazı karakterler ile ana oyun içerisinde karşılaşmıyorsunuz bile, DLC'leri oynamanız gerekiyor.

Bu oyunu yapmak için çalışan ekibi daha sonra Marvel Avengers gibi bir balon üzerinde çalışmaya zorladılar, açıkçası düşününce kötü hissediyorum. Düşünsenize böyle güzel bir oyunu devam ettirmek yerine Destiny çakması Avengers oyunu gibi 80 IQ Marvel fanlarının bile burun kıvırdığı bir facia üzerinde çalışmaya zorlanıyorsunuz çünkü şirketin pazarlama bölümü ve hissedarları Marvel filmlerinin çok popüler olmasından yola çıkarak "Marvel oyunu yapah, parayı kırah" mantığı ile hareket ediyor.
 
Deus Ex'in üçüncü oyunu Cp77'nin artılarını eksilerini iyi değerlendirirse efsane olabilir. Cdpr'nin açtığı ortayı gole çevirip siberpunk severlere meksika dalgası çektirebilir.
 
Deus Ex'in üçüncü oyunu Cp77'nin artılarını eksilerini iyi değerlendirirse efsane olabilir. Cdpr'nin açtığı ortayı gole çevirip siberpunk severlere meksika dalgası çektirebilir.

Marvel Avengers'ın finansal anlamda bir facia olduğunu göze alırsak üçüncü bir Deus Ex yüksek bir olasılık.

Ne kadar zarar etmiş olabilir altı üstü bir Marvel oyunu bu diyorsanız şöyle bir haberi kopyala yapıştır ediyorum hemen:
''In total, Marvel's Avengers is currently operating at a $67 million loss. Square Enix president Yosuke Matsude told investors that "sales of Marvel's Avengers were lower than we had expected and unable to completely offset the amortization of the game's development costs."
 

Geri
Yukarı