Devamsızlık hakkı nasıl hesaplanır?

bayram.celik1

Picopat
2 Haziran'da son sınavımızı olduktan sonra daha okula gitmeyeceğim.
5 gün özürlü 8,5 gün özürsüz devamsızlığım var. 3 Haziran'da annem ile okula gelip 8,5 olan özürsüz devamsızlığı 2, 5'e çevireceğiz. 1. dönemki devamsızlıklar çevrilmiyor çünkü.

2,5 gün özürsüz devamsızlığım var. Toplam 7,5 gün gelmeme hakkım var. Ancak hesapladığımda toplam 9 gün okul var. Son hafta pazartesi ve salı yoklama alınırsa 9 gün.
Bayram tatilini de saydım yanlışlık yok yani.

1-2 gün ekstra gitme gibi niyetim de yok. Okul çok uzak ve hava da çok sıcak. Kimse gelmez zaten.

Sorum şu;
Eğer o 8,5 devamsızlığı özürlü yapmak yerine 3-20 Haziran arası bir izin dilekçesi yazdırabiliyor muyuz? Yani tüm yok yazılmalar özürlü olarak geçer mi? Öyle bir şey var mı? Sanki var diye hatırlıyorum.

1. dönemki devamsızlıklar çevrilmiyor çünkü.

Çevrilmeme sebebi de devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde -zorunlu durumlarda yirmi güne kadar- devamsızlığın, özürlüye çevirilmesi gerekir. Bu süre geçerse çevrilmeyebiliyor.

5 gün özürlü 8,5 gün özürsüz devamsızlığım var. 3 Haziran'da annem ile okula gelip 8,5 olan özürsüz devamsızlığı 2, 5'e çevireceğiz. 1. dönemki devamsızlıklar çevrilmiyor çünkü.

2,5 gün özürsüz devamsızlığım var. Toplam 7,5 gün gelmeme hakkım var. Ancak hesapladığımda toplam 9 gün okul var. Son hafta pazartesi ve salı yoklama alınırsa 9 gün.

1-2 gün ekstra gitme gibi niyetim de yok. Okul çok uzak ve hava da çok sıcak. Kimse gelmez zaten.

Sorum şu;
Eğer o 8,5 devamsızlığı özürlü yapmak yerine 3-20 Haziran arası bir izin dilekçesi yazdırabiliyor muyuz? Yani tüm yok yazılmalar özürlü olarak geçer mi? Öyle bir şey var mı? Sanki var diye hatırlıyorum.

Okulun son 1.5 haftası yok yazmazlar onu da hesapladınız mı?

Çevrilmeme sebebi de devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde -zorunlu durumlarda yirmi güne kadar- devamsızlığın, özürlüye çevirilmesi gerekir. Bu süre geçerse çevrilmeyebiliyor.

Okuldan okula değişiyor 4 ay önceki devamsızlığımı çevirmiştim ben

@kerojann, yaptıkları yasal değil. Okulun son 1.5 haftası da sizin okulunuz yok yazmayabilir de olması gereken, son ders gününe kadar yoklamanın alınması.

Sorum şu;
Eskidendi o dediğin hepsini özürlüye çevirmek bir dahakine günlük olarak yazdırırsan annene daha rahat edersin. Müdüriyetin niyetine kalmış durumdasın biraz işin içine tuz kat işte rahatsızlığım var ailevi sorunlar az acındır kendini. Okulun uzak olduğunu falanda ekle belki bir şeyler olur.

@kerojann, yaptıkları yasal değil. Okulun son 1.5 haftası da sizin okulunuz yok yazmayabilir de olması gereken, son ders gününe kadar yoklamanın alınması.

Öyle bir şey yok. Karne basmak için e-Okul kapatılır tüm çevrem dahil 1. sınıftan beri okulun son haftası kattiyen yoklama alınmaz. Bazı okullar daha erken kapatabiliyor e-Okul'u. Bizim okulda sondan önceki hafta eve gönderiyolardı bizi

@kerojann, e-Okul sistemi öğretmenlere kapatılıyor, okul idaresine değil. Okul idaresi son güne kadar yoklama girebilir. Öğretmenler de not değişikliği yapmak isterse okul idaresine dilekçe verip not değişikliğini öyle yapabiliyor.

Hocam 2 ay öncekini sildirmiştim daha önce. Veli toplantısında annem dilekçe imzalayıp sildirdi nisan ayında.
Okulun son 1.5 haftası yok yazmazlar onu da hesapladınız mı?

Okuldan okula değişiyor 4 ay önceki devamsızlığımı çevirmiştim ben
Hocam son hafta pazartesi salı alır diye hesapladım. 1.5 hafta önce yazarlar mı acaba ya?
Eskidendi o dediğin hepsini özürlüye çevirmek bir dahakine günlük olarak yazdırırsan annene daha rahat edersin. Müdüriyetin niyetine kalmış durumdasın biraz işin içine tuz kat işte rahatsızlığım var ailevi sorunlar az acındır kendini. Okulun uzak olduğunu falanda ekle belki bir şeyler olur.
Hocam geçen ay annem veli toplantısında yazdı dilekçe zaten. Kendimi acındırmaya, yalan söylemeye gerek yok. Hocalar zaten 11. sınıflara biraz kıyak da geçiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı