Devamsızlık sınırı kaçtır?

Şu halde sınıfta kalmazsınız ama fiziksel olarak belge alamıyorsunuz.

Özürsüz 10.5 olursa kalıyorsun özürlüde 20.5 olursa kalıyorsun ama devamsızlıktan kalmazsın ailenle mudurun yanına gıt sana dılekce verıyolar dolduruyosun ozursuz devamsızlıkları raporluya gecırıyolar hatta dırek sıledebılırler bızde oyle yapıyorlar devletde okuyorum.

10.5 değil 10. 20.5 değil 20.

Bildiğim gibi devam ettiğim için senin gibi kalmadım sınıfta dostum. Neyse sen öyle bil ben böyle.
1703186714763.png

10 günü özürsüz olmak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var.

Özürlü devamsızlık için 20 gün diye bir sınır yok. Mesela 6 gün özürsüz devamsızlığınız varsa 24 gün özürlü devamsızlık yapabilirsiniz.

İlgili yönetmelik maddesi:
MADDE 36- (5) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Devamsızlık süresine ilişkin hususlar şunlardır:
a) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu; devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrenci velisini devamsızlığın 5'inci gününde okula davet eder, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmaları iş birliği içinde yapar. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenerek devamsızlık yapan öğrencilerin sosyal sorumluluk çalışmalarını tamamlamalarını sağlar.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

Önemli: 5 gün özürsüz devamsızlık yapıldığında belge alamama durumu 8 Eylül 2023 tarihinde yapılan düzenlemeyle yürürlükten kaldırıldı (bk. madde 49).

Özürsüz 10, Özürlü 20 gün hakkın var. Bunlar sınırdır, yarım gün dahi aşarsan sınıfta kalırsın. Konuya baktım da, kafalar karışmış biraz.
Önemli: 5 gün özürsüz devamsızlık yapıldığında belge alamama durumu 8 Eylül 2023 tarihinde yapılan düzenlemeyle yürürlükten kaldırıldı (bk. madde 49).
Bu bilgi için de ayrı teşekkür ediyorum; bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı