Devamsızlıktan kaldıktan sonra süreç nasıl işler?

pars4443

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben uni 1. sinif ogrencisiyim ve sebepsiz yere derslere sadece 1-2 hafta katildim ve şu an yaklasik 2 ay oldu okullarin acilali. Muhtemelen devamsizliktan kaldim, seneye alttan ders alirsin falan dediler ama bilmiyorum nasıl yapacağımı. Vizelere de girmedim. Bundan sonrasinda okula gitmeli miyim ya da finallere veya büte girmeli miyim? Birinci ogretimim yani asil merakim ailemin haberi yok, yani uzayacak mi ya da atarlar mi, ne yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@pars4443, devamsızlıktan kaldığınız için derslere gitmenizin çok da bir anlamı yok çünkü derslerinizi 100/100 düşürseniz de devamsızlıktan kaldığınız için dersten her türlü kalıyor, seneye alttan alıyorsunuz ve ailenizin haberi olmaz ancak okulunuz uzayabilir ve atılma gibi bir durum da olmaz. 2 yıllık bölümü 4, 4 yıllık bölümü 7 sene içerisinde bitirmek zorundasınız. Artık üniversiteye geçen bir birey olduğunuz için lisede olduğu gibi aileye haber verme durumu da olmaz.

Dz olarak geçtiyse derslerinize girmenize gerek yok. Bir sonraki dönem alttan vermeniz gerekiyor vize ve finallerine gireceksiniz. Yine de hocayla bir konuşup telafi etme şansın varsa uğraşmamış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı