Çözüldü Üniversitede devamsızlıktan kaldıktan sonra ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Schokofaoz

Hectopat
Daha fazla  
Matematik ve fizik dersinden devamsızlıktan kaldım. Bu olayları hiç bilmiyorum. 2. senede bu dersler kalkacakmış. Beni neler bekliyor bilir kişi açıklayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dersi alttan alırsınız. Yani öbür sene yeni dersler alırken o dersleri de tekrar alırsınız. Ekstra yük olmuş olur size. O dersleri almak ve vermek zorundasınız çünkü zorunlu dersler. Seçmeli olsaydı yerine başka ders seçebilirdiniz ama bunlarda öyle bir şans yok. Her türlü geçmek zorundasınız.
Dersi alttan alırsınız. Yani öbür sene yeni dersler alırken o dersleri de tekrar alırsınız. Ekstra yük olmuş olur size. O dersleri almak ve vermek zorundasınız çünkü zorunlu dersler. Seçmeli olsaydı yerine başka ders seçebilirdiniz ama bunlarda öyle bir şans yok. Her türlü geçmek zorundasınız.

Çözüm
Çoğu üniversite temel dersleri yaz okulunda açar, açmasa dahi içeriği aynı olan başka bir okuldan yaz okulu almanıza imkan verir. Rehber hocan ile görüşüp o derslerden yaz okulu açılıp açılmayacağını öğren belirli bir harç parasıyla yaz okulunda dersleri verebilirsin, böylece önümüzdeki yıl alttan almak zorunda kalmadan uzatmadan bitirirsin okulunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı